Csúcsminőségű kantábriai szardella Észak-Spanyolország vizeiből, melyet vadon, fenntartható halászati technikákkal fognak március eleje és június vége között és frissen, elősózva szállítanak a feldolgozó üzembe. Ott „salmuera” oldatban (víz, zsír és tengeri só) tartósítják– ezt az eljárást olasz mesterek vezették be, akik a múlt század elején költöztek a régióba, végül kézzel filézik és olívaolajjal helyezik konzervbe. A kantábriai szardella minőségi, húsos filéjének a színe a vörösesbarnától a világos karamelláig terjed, ízében az olaj, a tengeri só és a hal ideális egyensúlyban van. Önmagában is egy komplett étel.
A szardella tápértéke különösen magas. Kiváló minőségű fehérje- és omega 3-forrás, ez utóbbi különösen fontos a szív- és érrendszer egészsége szempontjából (segítenek a koleszterin-, triglicerid- és vérnyomásszint szabályozásában). Vitaminjai mindenekelőtt a B csoportból kerülnek ki, közülük is kiemelkedik a riboflavin (B2) jelenléte, amely számos, egészségünk szempontjából alapvető metabolikus és energetikai folyamatban vesz részt. A szardella ásványianyag-tartalma is magas, tartalmaz többek között kalciumot, amely fontos a csontok és a fogak egészsége szempontjából; vasat, a vörösvértestek egészségére; szelént, az antioxidáns védelemért; és foszfort, a csontok, az izmok, a szív és az emlékezőképesség egészségéhez.