Quiche ricottával és zöldségekkel
A quiche talán az egyik olyan étel, amely annyiféle képpen készül, ahányféle konyha létezik. Húsosan, édesen, gyümölcsösen, vagy persze klasszikusan, tojásos-tejszínesen. Ez egy ricottás változat zöldségekkel gazdagítva.
Hozzávalók a tésztához:90 g hideg vaj 30 ml hideg víz 1 tojás 1 kiskanál só |
Hozzávalók a töltelékhez:3 evőkanál reszelt Parmigiano Reggiano ízlés szerint só és bors 1 tojás 6 db koktélparadicsom 150 g friss zöldbab különféle fűszernövények, például: rozmaring, kakukkfű, zsálya körülbelül 7 szem pirított mandula |
Elkészítés:
Öntsd egy tálba a lisztet, és az ujjbegyeddel dolgozd bele a vajat. Homok állagot kell kapj. Add hozzá a tojást és a vizet, gyorsan dolgozd össze, majd add hozzá a sót is. Készíts cipó formát, takard le és egy órát pihentesd a hűtőben.
Közben a zöldbabot tisztítás után néhány percig blansírozd. Külön dolgozd össze a ricottát, a tojást, a parmezánt, a sót, majd add hozzá a főtt zöldbab egy részét: a többit a befejezéshez használd.
Kapcsold be a sütőt 180°C-ra.
Egy 20 cm-es formát bélelj ki sütőpapírral, ehhez megfelelően nyújtsd ki a tésztát kívánt vastagságúra, de figyelj, hogy ne lógjon túl a tészta a formán.
Öntsd bele a ricottát, majd tedd a tetejére a kettévágott paradicsomokat véletlenszerűen. Körülbelül 35 percig sütjük. A sütőből kivéve díszítheted az illatos fűszernövényekkel, a durvára vágott pirított mandulával és a maradék zöldbabbal.
Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/290-quiche-ricotta-verdure-mariangela-russo#molinopasini