ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Blog
Mariangela Russo
2022.06.15 15:54

Quiche ricottával és zöldségekkel

Quiche ricottával és zöldségekkel

A quiche talán az egyik olyan étel, amely annyiféle képpen készül, ahányféle konyha létezik. Húsosan, édesen, gyümölcsösen, vagy persze klasszikusan, tojásos-tejszínesen. Ez egy ricottás változat zöldségekkel gazdagítva. 

 

Hozzávalók a tésztához:

200 g Dolci e Frolle liszt

90 g hideg vaj

30 ml hideg víz

1 tojás

1 kiskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

300 g ricotta (tehéntejből)

3 evőkanál reszelt Parmigiano Reggiano

ízlés szerint só és bors

1 tojás

6 db koktélparadicsom

150 g friss zöldbab

különféle fűszernövények, például: rozmaring, kakukkfű, zsálya

körülbelül 7 szem pirított mandula

Elkészítés:

Öntsd egy tálba a lisztet, és az ujjbegyeddel dolgozd bele a vajat. Homok állagot kell kapj. Add hozzá a tojást és a vizet, gyorsan dolgozd össze, majd add hozzá a sót is. Készíts cipó formát, takard le és egy órát pihentesd a hűtőben.

Közben a zöldbabot tisztítás után néhány percig blansírozd. Külön dolgozd össze a ricottát, a tojást, a parmezánt, a sót, majd add hozzá a főtt zöldbab egy részét: a többit a befejezéshez használd.

Kapcsold be a sütőt 180°C-ra.

Egy 20 cm-es formát bélelj ki sütőpapírral, ehhez megfelelően nyújtsd ki a tésztát kívánt vastagságúra, de figyelj, hogy ne lógjon túl a tészta a formán.

Öntsd bele a ricottát, majd tedd a tetejére a kettévágott paradicsomokat véletlenszerűen. Körülbelül 35 percig sütjük. A sütőből kivéve díszítheted az illatos fűszernövényekkel, a durvára vágott pirított mandulával és a maradék zöldbabbal.

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/290-quiche-ricotta-verdure-mariangela-russo#molinopasini