A Pesto Rossi 1947 Genova városban az egyik legjobb Pesto-nak tartják. Nem elég összekeverni az összetevőket, hanem komoly szaktudásra és múltra van szükség, hogy a megfelelő módszerrel elkészüljön a világon legjobban ismert és kedvelt olasz mártásnak.
Hagyományosan a Pesto-t trofie, trenette vagy burgonyás gnocchi-val szokás tálalni, de ez egy nagyon sokoldalú mártás, amit bármelyik más kedvenc tésztánkra, akár pizza-ra, párolt halra, grillezett csirkemellre, Caprese salátára (mozzarella, paradicsom, pesto), grillezett zöldségekre, vagy szimplán egy leveles salátára lehet tenni.
A pesto nem igényel főzést! Fontos, hogy frissen és hidegen tegyük a keverőtál aljára, halmozzuk rá a készre főtt tésztát és óvatosan keverjük össze. 1-2 kanál főzővizet adhatunk hozzá, ha a tészta túl száraznak tűnne. Nincs szükség más hozzávalóra, sem olívaolajra, sem Parmigianora, mert a Pesto Rossi 1947 ezekből már a legjobbakat tartalmazza.
Összetevők: extraszűz olívaolaj, genovai O.E.M bazsalikom (16,5%), fenyőmag, liofilizált sajt (O.E.M Parmigiano Reggano (tej, só, tejoltó), növényi rost, só, Vessalico fokhagyma, antioxidáns: aszkorbinsav, savanyúságot szabályozó: citromsav.
Nyomokban csonthéjas gyümölcsöket tartalmazhat!
Mihez ajánljuk?
Linguine, fettuccine, trofie vagy croxetti tésztához.