Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Parmigiano Reggiano D.O.P.

Giuseppe
2022.06.16 14:34
Parmigiano Reggiano D.O.P.

Többször jártam Parmigiano Reggiano készítő üzemben, mégis a pandémia előtti utolsó szakmai látogatás volt a számomra legmeghatározóbb: annyi pozitív impulzus ért, hogy ott helyben elhatároztam, egyszer majd nálunk is lesz több érlelési szintű parmezán.

Az utóbbi években sok terméket teszteltünk és végül a 993-as kódjelzéssel ellátott, a Caseificio Cavola által készített sajtokhoz jutottunk el. Az Appenninek dombjain található az üzemük, a helyi füvekkel táplált tehenek tejéből készít minden nap parmezánokat, külön figyelve az állatok jólétére is.

Ezekből válogatva felállítottunk egy sorozatot, ami egy fiatal, 13 hónapos darabbal indul és egy 60 hónapos (5 éves!) darabbal ér véget. Köztük pedig 6 hónapos léptékben érlelt tételek találhatók, megadva így a lehetőséget, hogy követhető legyen az érlelési folyamat. A 13-18 hónapos darabok frissek, gyümölcsösek és szinte tejszín ízűek, a 48-60 hónapos tételek már sajttálhoz illő élvezeti cikkek. Középen pedig a 24, 30 és 36 hónapos sajtok adják az olasz konyhához tartozó elengedhetetlen, klasszikus ízvilágot.

Nem utolsó sorban pedig a reszelt parmezánt említeném. Kizárólag 24 hónapos eredetvédett Parmigiano Reggiano-t tartalmaz, ami végre visszaadta a bizalmat az előre reszelt termékekben és nincs már az a „kitudjamivanbenne” érzésem.

Bízom benne, hogy ezzel a sorozattal mindenki megtalálja az ízlésének és a konyhai igényeinek megfelelő Parmigiano Reggiano D.O.P. darabot.

Fogyasszátok élvezettel!

Giuseppe :)