993 - Caseificio Cavola
English version below
HU
A „Caseificio Cavola” tejtermékgyártó 1929-ben született Cavolában, egy kis faluban Reggio Emilia hegyei között. Ebben a mintegy 900 méter magas rétparadicsomban kizárólag állati trágyával művelik szántójukat, kerülve a műtrágyákat és növényvédő szereket. Ez jobb, egészségesebb takarmányt, egészséges táplálékot a tehenek számára, következésképpen jó minőségű tejet eredményez, ami a parmezán sajtot minden alföldi sajt fölé helyezi. Évtizedek és nemzedékek során a Caseificio Cavola 993 nőtt, finomította és javította a gyártást, miközben gyökerezik a nagyon szeretett hagyományokban. A 993-as szám régóta a legjobb minőségű hegyi sajt szinonimája.
Ellátási lánc – minden a hegyekben történik!
A „Pietra di Bismantova” lábánál, a Tosco-Emiliano Nemzeti Parkban, 900 méteres tengerszint feletti magasságban, egy szennyeződésmentes és varázslatos helyen, ahol a Cusna-hegy forrásából tiszta víz érkezik a teheneket a tengerszint feletti takarmányokkal etetik. völgyekben, míg a fejés kizárólag a hegyi istállókban történik, ami a legjobb minőségű tejet eredményezi. A tapasztalt sajtkészítő odafigyel a sajtkészítés lassú, gondos folyamatára, így születik meg a Parmigiano Reggiano di Montagna 993. Pácolás után a sajt hosszan érlelődik a „meditációs szobákban”.
Állatjólét
A 993-as hegyi Parmigiano Reggiano-t kizárólag saját tehenükből származó kiváló minőségű tejből állítják elő. Az állatok jóléte a legmagasabb prioritás. A teheneket azzal a szeretettel és szenvedéllyel tenyésztik, etetik és gondozzák, amit csak a tapasztalt gazdák garantálhatnak számukra. Az istállók mind a tejüzem közelében, a hegyvidéki területeken találhatók, és a tehenek korlátlan helyen mozoghatnak. A 100%-ban természetes takarmányozással együtt (amelyet a Parmigiano-Reggiano konzorcium fegyelme előirányoz) a tehenek pszichofizikai jóléte az egészségügyi problémák csökkenését eredményezi, és hozzáadott értéket ad a teljes ellátási lánchoz.
A 993 tehéntartása állatjóléti minősítéssel rendelkezik
EN
The dairy manufacturer„Caseificio Cavola” was born in 1929, in Cavola, a small village in the mountains of Reggio Emilia. In this paradise of meadows, about 900 meters high, they farm their fields with animal manure only, avoiding chemichal fertilizers and pesticides. This results in better, healthier fodder, a wholesome diet for the cows and consequently high quality milk, that puts their Parmesan cheese a notch above all cheese from the plain. Through the decades and generations, Caseificio Cavola 993 has grown, refined, and improved production, while staying rooted in much-loved tradition. Number 993 has long been known to be synonymous with the highest quality mountain cheese.
Supply chain – it all happens in the mountains!
At the foot of the “Pietra di Bismantova”, in the Tosco-Emiliano National Park, at 900 meters above sea level, in an uncontaminated and enchanting place where pure water comes from the spring of Mount Cusna the cows are fed with fodder from the valleys, while milking takes place exclusively in the mountain stables, resulting in the highest-quality milk. The experienced cheesemaker sees to the slow, careful process of cheesemaking, thus Parmigiano Reggiano di Montagna 993 is born. After brining, the cheese ages at length in the „meditation rooms”.
Animal Welfare
993’s mountain Parmigiano Reggiano is produced with the high quality milk coming exclusively from their own cows. Animal welfare is the highest priority. Cows are bred, fed and cared for with all the love and passion that only experienced farmers can guarantee them. The stables are all located near the dairy, in the mountain areas and the cows are free to move in unlimited spaces. Together with the 100% natural diet (foreseen by the disciplinary of the Parmigiano-Reggiano consortium), the psychophysical well-being of the cows results in a reduction of health problems and adds value to the whole supply chain.
993’s cow farming is certified for animal welfare