Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Pan brioche

2022.06.29 15:33
Pan brioche

Hozzávalók:

1 kg Manitoba liszt

400 g langyos tej

200 g szobahőmérsékletű vaj

25 g friss élesztő

20 g kristálycukor

20 g só

1 tojás

2 tojássrágája

Lekenéshez: 1 tojás, kevés tej

Opcionális: csokidarabok

 

Elkészítés:

A langyos tej egy részét, az élesztőt, a cukrot keverd össze és futtasd fel. Ezt majd add hozzá a liszthez egy edényben és jól dolgozd össze. Add hozzá a sót, a tojásokat, a vajat apró darabokban, és dolgozd tovább a tésztát, hogy lágy legyen. Körülbelül 20 percig pihentesd a tésztát.

Szaggass a tésztából tetszőleges darabokat, helyezd egy 500 g-os formába, félig megtöltve.

Tojás és tej keverékével (tényleg csak egy kiskanálnyi maximum) kend le, esetleg csokidarabokkal megszórhatod, majd takard le egy konyharuhával, hagyd kelni, amíg eléri a forma szélét. 

200°C-on kezd el sütni, majd kis idő múlva csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és körülbelül 30 percig süsd.

Vedd ki a formából, és további 5 percig süsd a rácson vagy egy tepsiben.

 

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/160-pan-brioche#molinopasini