Pan brioche
Hozzávalók:
1 kg Manitoba liszt
400 g langyos tej
200 g szobahőmérsékletű vaj
25 g friss élesztő
20 g kristálycukor
20 g só
1 tojás
2 tojássrágája
Lekenéshez: 1 tojás, kevés tej
Opcionális: csokidarabok
Elkészítés:
A langyos tej egy részét, az élesztőt, a cukrot keverd össze és futtasd fel. Ezt majd add hozzá a liszthez egy edényben és jól dolgozd össze. Add hozzá a sót, a tojásokat, a vajat apró darabokban, és dolgozd tovább a tésztát, hogy lágy legyen. Körülbelül 20 percig pihentesd a tésztát.
Szaggass a tésztából tetszőleges darabokat, helyezd egy 500 g-os formába, félig megtöltve.
Tojás és tej keverékével (tényleg csak egy kiskanálnyi maximum) kend le, esetleg csokidarabokkal megszórhatod, majd takard le egy konyharuhával, hagyd kelni, amíg eléri a forma szélét.
200°C-on kezd el sütni, majd kis idő múlva csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és körülbelül 30 percig süsd.
Vedd ki a formából, és további 5 percig süsd a rácson vagy egy tepsiben.
Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/160-pan-brioche#molinopasini