HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Blog
Molino Pasini
2022.06.15 18:24

Frollini, azaz vajas keksz

Frollini, azaz vajas keksz

Hozzávalók

300 g Dolci e Frolle liszt

200 g hideg vaj

100 g kristálycukor

3 tojássárgája

egy csipet só

Opcionális: 100 g csokoládécseppek/darabok

 

Elkészítés

A lisztet öntsd a cukrászdeszkára vagy valamilyen sima, tiszta felületre. Vágd a vajat apró darabokra, gyorsan dolgozd össze a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót is egyesével. A tésztát gyorsan de alaposan dolgozd ki, formázz belőle egy golyót, csomagold fóliába, és körülbelül egy órára tedd a hűtőbe pihentetni. A tésztát sodrófával nyújtsd ki sütőpapíros lapon addig, amíg egy kb. fél centiméteres vastagságot nem érsz el. Ha a tésztát kinyújtottad, pogácsaszaggatóval szaggasd ki a kívánt formájú kekszet. 180°C-on 12 percig süsd.

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/113-frollini-alle-gocce-di-cioccolato#molinopasini