Frollini, azaz vajas keksz
Hozzávalók
300 g Dolci e Frolle liszt
200 g hideg vaj
100 g kristálycukor
3 tojássárgája
egy csipet só
Opcionális: 100 g csokoládécseppek/darabok
Elkészítés
A lisztet öntsd a cukrászdeszkára vagy valamilyen sima, tiszta felületre. Vágd a vajat apró darabokra, gyorsan dolgozd össze a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót is egyesével. A tésztát gyorsan de alaposan dolgozd ki, formázz belőle egy golyót, csomagold fóliába, és körülbelül egy órára tedd a hűtőbe pihentetni. A tésztát sodrófával nyújtsd ki sütőpapíros lapon addig, amíg egy kb. fél centiméteres vastagságot nem érsz el. Ha a tésztát kinyújtottad, pogácsaszaggatóval szaggasd ki a kívánt formájú kekszet. 180°C-on 12 percig süsd.
Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/113-frollini-alle-gocce-di-cioccolato#molinopasini