Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Frollini, azaz vajas keksz

Molino Pasini
2022.06.15 18:24
Frollini, azaz vajas keksz

Hozzávalók

300 g Dolci e Frolle liszt

200 g hideg vaj

100 g kristálycukor

3 tojássárgája

egy csipet só

Opcionális: 100 g csokoládécseppek/darabok

 

Elkészítés

A lisztet öntsd a cukrászdeszkára vagy valamilyen sima, tiszta felületre. Vágd a vajat apró darabokra, gyorsan dolgozd össze a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót is egyesével. A tésztát gyorsan de alaposan dolgozd ki, formázz belőle egy golyót, csomagold fóliába, és körülbelül egy órára tedd a hűtőbe pihentetni. A tésztát sodrófával nyújtsd ki sütőpapíros lapon addig, amíg egy kb. fél centiméteres vastagságot nem érsz el. Ha a tésztát kinyújtottad, pogácsaszaggatóval szaggasd ki a kívánt formájú kekszet. 180°C-on 12 percig süsd.

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/113-frollini-alle-gocce-di-cioccolato#molinopasini