ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Filotea - Cannellone töltenivaló durumtészta, 500g

összetevők
olasz durumbúza dara
Nyomokban szóját és mustárt tartalmazhat.

A lasagna mellett a cannelloni a legismertebb sütőben sült tésztaforma az olasz félszigeten. Készítsd el a tölteléket (húsos ragut vagy petrezselyemes vagy spenótos ricottát) és a mártást (paradicsomszószt vagy besamelt, esetleg ezek keverékét) ízlésed szerint a cannellonihoz, süsd sütőben au gratin módra és az egyik legfinomabb rakott tésztaételt kapod, amit valaha kóstoltál. Számos más módon is meg lehet tölteni a cannellonit; ezt a tésztafélét egész Olaszországban fogyasztják, de hagyományosnak a Marche, Campania és Emilia-Romagna régiókban számít, az utóbbiban gyakran bolognai szósszal vagy kolbászos raguval töltik meg.

Egyes gasztro történészek szerint az első cannelloni prototípusa, vagy inkább az első töltött tésztacső a XIX. század első feléből származik. Akkoriban egy Vincenzo Corrado nevű nápolyi szakács állítólag egy darált hússal és szarvasgombával töltött 'pacchero'-t készített, amelyet paradicsomszószban főzött meg. Ma már ez klasszikusnak számít, de az akkori időkben szokatlan módja volt a paccheri tálalásának.

 

Ajánlott töltőzsákot használni és amennyiben a mártás/töltelék nem túlzottan szaftos, a cannelloni csöveket előre lehet főzni pár percig.

3 100 Ft
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Készítő:
Filotea
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Marche
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
8
Tojástartalom:
Tojás nélkül
tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1449 kJ/3462 kcal
 Zsír 2,7g
    amelyből telített zsírsavak 0,4g
 Szénhidrát 66g
    amelyből cukrok 3g
 Rost 3g
 Fehérje 13g
 Só 0,025g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek