Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Gentile SpaghettOne (thick spaghetti), 500g
Gentile SpaghettOne (thick spaghetti), 500g
1 800 Ft

Gentile SpaghettOne (thick spaghetti), 500g

Gentile SpaghettOne (thick spaghetti), 500g
Gentile SpaghettOne (thick spaghetti), 500g
This pasta is unique in its own way: a spaghetti with a diameter of 2.7mm, like a bucatino, but not with a hole. In the home of Italian noodles, Gragnano where this unique form was born, It's done to al dente in 15-17 minutes.

The selected semolina wheat used in this pasta is strictly of Italian origin and of the best quality, including the Senatore Cappelli variety which is renowned for cooking to al-dente. It also gives the pasta a golden color. Bronze cut pasta molds create a rough and porous texture much like homemade pasta. The low temperature drying method known as cirillo preserves the distinct texture and aroma.

Ingredients: durum wheat semolina, water

Cooking time (al dente): 16 minutes
1 800 Ft
Unit price: 3 600 Ft/kg
Info
Manufacturer
Gentile
Packing
500
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Campania
Group size
Hosszú
Flour
Durum
Cooking time (min.)
16
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1460kJ / 336kcal
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.5
Total Carbonhydrates
69
- of which sugar
4
Fiber (g/100g)
4
Proteins
14
Salt
0.01
Qualification
IGP
Pasta length (mm)
0
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
2.7
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
16
Tészta vastagsága
2.7
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products