Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g
BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g
1 900 Ft

BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g

BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g
BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g

Sok legenda övezi ezt a tésztafajtát, valaki azt mondja azért papfojtó, mert egy falánkabb pap vesztét okozta evés közben. Más legenda szerint, mivel ez volt az a tészta, amit a papok kaptak helyenként a tized részeként is, a rossz nyelvek burkoltan gúnyolódtak rajta.


Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, húsos mártások, pesto

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
7-9
Tojástartalom
Tojással
összetevők
olasz durumbúza, tojás, víz

Nyomokban mustárt tartalmazhat.

tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1444 kJ/345 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 1g
 Szénhidrát 62,2g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 2,9g
 Fehérje 15,2g
 Só 0,14g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek