ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

BUONO Strozzapreti (papfojtó), 500g

összetevők
olasz durumbúza, tojás, víz

Nyomokban mustárt tartalmazhat.

Sok legenda övezi ezt a tésztafajtát, valaki azt mondja azért papfojtó, mert egy falánkabb pap vesztét okozta evés közben. Más legenda szerint, mivel ez volt az a tészta, amit a papok kaptak helyenként a tized részeként is, a rossz nyelvek burkoltan gúnyolódtak rajta.


Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, húsos mártások, pesto

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Kiszerelés:
500
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
7-9
Tojástartalom:
Tojással
tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1444 kJ/345 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 1g
 Szénhidrát 62,2g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 2,9g
 Fehérje 15,2g
 Só 0,14g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek