Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g

Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g
Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g

A tészta a chitarra nevű háztartási eszközről kapta nevét, amit hagyományosan Abbruzzo tartományhoz vezethető vissza. Ez egy fakeret, amelyen fémhúrok vannak kifeszítve és a háziasszonyok ezen készítették ezt a szögletes spaghetti-félét. Felületének köszönhetően különösen ajánlott húsos ragukhoz.


Mihez ajánljuk?
Abbruzzo-i "Chitarra con le pallottine" (4-5 mm-es húsgombóccal készült paradicsommártás), paradicsommártás

1 550 Ft
Egységár: 3 100 Ft/kg
Nincs készleten
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10-12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek