Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g
Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g
1 500 Ft

Buono Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g

A tészta a chitarra nevű háztartási eszközről kapta nevét, amit hagyományosan Abbruzzo tartományhoz vezethető vissza. Ez egy fakeret, amelyen fémhúrok vannak kifeszítve és a háziasszonyok ezen készítették ezt a szögletes spaghetti-félét. Felületének köszönhetően különösen ajánlott húsos ragukhoz.

Összetétel: durumliszt, víz

Mihez ajánljuk?
Abbruzzo-i "Chitarra con le pallottine" (4-5 mm-es húsgombóccal készült paradicsommártás), paradicsommártás

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio Zaccagni manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát és kizárólag Maiella-hegyi forrásvizet használnak üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
13
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1496 kJ / 353 kcal / 100g
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.3
Szénhidrát
70
- melyből cukor
2.5
Rost (g/100g)
3
Fehérje
14
0.002
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek