Szalmasárga színű bor az olajbogyó árnyalataival. Illata kellemes, virágos és jellegzetes. Ízében harmonikus és lágy, rengeteg trópusi gyümölccsel. A természetes savak gerincet és frissességet biztosítanak az édes trópusi gyümölcsökből adódó komplex ízkészletnek. Érdemes sült gombával és fehér húsokkal párosítani. 8-10°C-on tálaljuk.
A Zibibbo vagy ismertebb nevén alexandriai muskotály egy ősi szőlőfajta, amelyet csemegeszőlőként és borkészítésre egyaránt használnak. A muskotály szőlőcsalád igencsak kiterjedt és bejárta a világot; a Föld szinte minden szőlőtermő vidékén van valamilyen fajta muskotályszőlő. Az alexandriai muskotály az egyik legkorábbi, ősi forma, amely (ahogy a neve is sugallja) Alexandria városának környékén, az egyiptomi Nílus-delta nyugati szélén keletkezett. Csak néhány borvidék van a világon, amelyik kiváló minőségű alexandriai muskotály borokat állít elő, ezek egyike Szicília, ahol a fajtát gyakran használják a Marsala alapboraként is.
Szulfitokat tartalmaz.