Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Maidea - Gluténmentes Tagliatelle tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
Maidea - Gluténmentes Tagliatelle tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
1 550 Ft
ÚJ

Maidea - Gluténmentes Tagliatelle tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g

Maidea - Gluténmentes Tagliatelle tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
Maidea - Gluténmentes Tagliatelle tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
1 550 Ft
Egységár: 6 200 Ft/kg
Részletek

A Maidea kézműves gluténmentes tésztát bronzformán nyomják át és alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják, így biztosítva a kivételes, durumlisztből készült tésztához hasonlítható állagot és ízt. Jó élelmi rostforrás, glutén- és szójamentes, valamint nem tartalmaz adalékanyagokat és emulgeálószereket. A Maidea-t 2013-ban alapította egy fiatal olasz gasztronómia-megszállott csapat azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő gluténmentes tésztát hozzanak létre, maximálisan tiszteletben tartva az olasz tésztakészítő hagyományokat. A Maidea tésztája teljesen gluténmentes létesítményben készül kukorica- és rizslisztből, illetve teljes kiőrlésű rizslisztből és kifejezetten a cöliákiában szenvedők számára fejlesztették. Egy gluténmentes konyhában sem kell lemondani a prémium minőségű tésztáról, a Maidea tésztái ugyanolyan jó állagúak és ízűek, mint egy durumlisztből készült tészta! Vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott.

Adatok
Kiszerelés
250g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Rizs és kukorica
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők
rizsliszt, kukoricaliszt, víz
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1414 kJ/340 kcal
 Zsír 2,1g
    amelyből telített zsírsavak 0,4g
 Szénhidrát 70,3g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 5,3g
 Fehérje 7,2g
 Só 0,01g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek