ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g
Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g
2 100 Ft

Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g

Összetevők
teljes kiőrlésű rizsliszt, víz

Ennek a tésztaformának megvan a pontos születési dátuma: 1865. március 11-én Giovanni Battista Capurro, a Genova melletti San Martino d'Albanóból származó tésztakészítő egy olyan gépet szabadalmaztatott, amely képes volt átlósan vágni a tésztát anélkül, hogy eltörné. Addig a tésztát kézzel, ollóval vágták, szabálytalan és szaggatott széleket hagyva a végterméken. A penne egy nagyon sokoldalú tésztafajta, ennek következtében rendkívül népszerű Olaszországban és szerte a világban. Hengeres alakja miatt a szósz könnyen a tésztadarabok belsejébe kerül. A rigate, azaz a barázdált változat lehetővé teszi, hogy a mártás könnyebben a tészta felületéhez tapadjon, így minden falat gazdag és ízletes lesz. Ezt a tésztaformát leggyakrabban nehezebb hús- vagy paradicsomalapú mártásokkal tálalják, nem igazán tenger gyümölcseivel vagy könnyű krémes mártásokkal. Nagyon népszerű választás sült tésztaételekhez és tésztasalátákhoz is.

2 100 Ft
Egységár: 4 200 Ft/kg
Részletek

A Maidea kézműves gluténmentes tésztát bronzformán nyomják át és alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják, így biztosítva a kivételes, durumlisztből készült tésztához hasonlítható állagot és ízt. Jó élelmi rostforrás, glutén- és szójamentes, valamint nem tartalmaz adalékanyagokat és emulgeálószereket. A Maidea-t 2013-ban alapította egy fiatal olasz gasztronómia-megszállott csapat azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő gluténmentes tésztát hozzanak létre, maximálisan tiszteletben tartva az olasz tésztakészítő hagyományokat. A Maidea tésztája teljesen gluténmentes létesítményben készül kukorica- és rizslisztből, illetve teljes kiőrlésű rizslisztből és kifejezetten a cöliákiában szenvedők számára fejlesztették. Egy gluténmentes konyhában sem kell lemondani a prémium minőségű tésztáról, a Maidea tésztái ugyanolyan jó állagúak és ízűek, mint egy durumlisztből készült tészta! Vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott.

Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Rövid
Liszt fajta:
Teljes kiőrlésű rizs
Főzési idő (perc):
10
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1499 kJ/354 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 0,6g
 Szénhidrát 75,2g
    amelyből cukrok 0,5g
 Rost 4,6g
 Fehérje 8,2g
 Só 0,03g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek