Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g
Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g
2 100 Ft
ÚJ

Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g

Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g
Maidea - Gluténmentes Penne tészta teljes kiőrlésű rizslisztből, 500g

Ennek a tésztaformának megvan a pontos születési dátuma: 1865. március 11-én Giovanni Battista Capurro, a Genova melletti San Martino d'Albanóból származó tésztakészítő egy olyan gépet szabadalmaztatott, amely képes volt átlósan vágni a tésztát anélkül, hogy eltörné. Addig a tésztát kézzel, ollóval vágták, szabálytalan és szaggatott széleket hagyva a végterméken. A penne egy nagyon sokoldalú tésztafajta, ennek következtében rendkívül népszerű Olaszországban és szerte a világban. Hengeres alakja miatt a szósz könnyen a tésztadarabok belsejébe kerül. A rigate, azaz a barázdált változat lehetővé teszi, hogy a mártás könnyebben a tészta felületéhez tapadjon, így minden falat gazdag és ízletes lesz. Ezt a tésztaformát leggyakrabban nehezebb hús- vagy paradicsomalapú mártásokkal tálalják, nem igazán tenger gyümölcseivel vagy könnyű krémes mártásokkal. Nagyon népszerű választás sült tésztaételekhez és tésztasalátákhoz is.

2 100 Ft
Egységár: 4 200 Ft/kg
Részletek

A Maidea kézműves gluténmentes tésztát bronzformán nyomják át és alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják, így biztosítva a kivételes, durumlisztből készült tésztához hasonlítható állagot és ízt. Jó élelmi rostforrás, glutén- és szójamentes, valamint nem tartalmaz adalékanyagokat és emulgeálószereket. A Maidea-t 2013-ban alapította egy fiatal olasz gasztronómia-megszállott csapat azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő gluténmentes tésztát hozzanak létre, maximálisan tiszteletben tartva az olasz tésztakészítő hagyományokat. A Maidea tésztája teljesen gluténmentes létesítményben készül kukorica- és rizslisztből, illetve teljes kiőrlésű rizslisztből és kifejezetten a cöliákiában szenvedők számára fejlesztették. Egy gluténmentes konyhában sem kell lemondani a prémium minőségű tésztáról, a Maidea tésztái ugyanolyan jó állagúak és ízűek, mint egy durumlisztből készült tészta! Vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott.

Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Teljes kiőrlésű rizs
Főzési idő (perc)
10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők
teljes kiőrlésű rizsliszt, víz
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1499 kJ/354 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 0,6g
 Szénhidrát 75,2g
    amelyből cukrok 0,5g
 Rost 4,6g
 Fehérje 8,2g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek