ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Maidea - Gluténmentes Paccheri tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
Maidea - Gluténmentes Paccheri tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g
1 550 Ft

Maidea - Gluténmentes Paccheri tészta rizs- és kukoricalisztből, 250g

Összetevők
rizsliszt, kukoricaliszt, víz

A paccheri (más néven schiaffoni) hagyományos, széles cső formájú, amit általában gazdag, sűrű szószokkal vagy tenger gyümölcseivel készítenek. A nápolyi konyhában a paccheri már régóta létezik, és a szegények tésztájának számított, mert a darabok nagyok és laktatók. A paccheri lasagne-stílusú ételként is használható, ricottával töltve, paradicsomszósszal és Parmigiano sajttal rétegezve, majd sütőben megsütve. Kolbásszal és fokhagymával, vagy paradicsomszósszal töltve, esetleg vargányával töltve és fokhagymás fehérbormártással is készíthetjük. Gyakran tálalják gazdag húsos raguval vagy bolognai szósszal is. A paccheri padlizsános paradicsomszószban, szárított ricotta sajttal (ricotta salata) megszórva is rendkívül finom.

1 550 Ft
Egységár: 6 200 Ft/kg
Részletek

A Maidea kézműves gluténmentes tésztát bronzformán nyomják át és alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják, így biztosítva a kivételes, durumlisztből készült tésztához hasonlítható állagot és ízt. Jó élelmi rostforrás, glutén- és szójamentes, valamint nem tartalmaz adalékanyagokat és emulgeálószereket. A Maidea-t 2013-ban alapította egy fiatal olasz gasztronómia-megszállott csapat azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő gluténmentes tésztát hozzanak létre, maximálisan tiszteletben tartva az olasz tésztakészítő hagyományokat. A Maidea tésztája teljesen gluténmentes létesítményben készül kukorica- és rizslisztből, illetve teljes kiőrlésű rizslisztből és kifejezetten a cöliákiában szenvedők számára fejlesztették. Egy gluténmentes konyhában sem kell lemondani a prémium minőségű tésztáról, a Maidea tésztái ugyanolyan jó állagúak és ízűek, mint egy durumlisztből készült tészta! Vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott.

Adatok
Kiszerelés:
250g
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Nagy
Liszt fajta:
Rizs és kukorica
Főzési idő (perc):
10
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1414 kJ/340 kcal
 Zsír 2,1g
    amelyből telített zsírsavak 0,4g
 Szénhidrát 70,3g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 5,3g
 Fehérje 7,2g
 Só 0,01g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek