Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Maidea - Gluténmentes Gnocchetti tészta rizs- és kukoricalisztből, 500g
Maidea - Gluténmentes Gnocchetti tészta rizs- és kukoricalisztből, 500g
1 900 Ft
ÚJ

Maidea - Gluténmentes Gnocchetti tészta rizs- és kukoricalisztből, 500g

Összetevők
teljes kiőrlésű rizsliszt, víz

A gnocchetti sardi vagy a malloreddus egy tipikus szardíniai tésztafajta. A „gnocchetti” név eredete meglehetősen egyszerű, mivel az alakja valóban kisméretű burgonya-gnocchira hasonlít, de a malloreddus már bonyolultabb: ez morzsát vagy kicsi bikát (borjút) jelenthet. A jellegzetes forma kialakításához a szardíniaiak hagyományosan kézzel formázták a tésztadarabokat henger alakúra egy kerek fonott kosáron. Manapság a legtöbb ember kis fatáblát használ, amely a gnocchi táblára hasonlít. A gnocchetti mindig is a legnépszerűbb hagyományos étel volt Szardínián a különleges alkalmakon, például ünnepeken, falusi fesztiválokon és esküvőkön. A gnocchetti sardi tésztát különféle mártásokkal szolgálják fel, a legismertebb a „malloreddus alla campidanese”, egy ízletes édesköményes kolbász, sáfrány és paradicsomszósz, de párosítják bottargával és kagylóval, illetve tenger gyümölcseivel, például lazaccal vagy garnélarákkal is, vagy egyszerűen pecorino -val és sáfránnyal a malloreddus 'a casu furriau' nevű ételben.

Az Ittiri városából származó ciccioneddos a gnocchi szardíniai, kézzel készített megfelelője. Ezek a tömör, bordázott gombócok hagyományosan esküvői lakomákon kerülnek az asztalra. A ciccioneddos formája kerekebb, mint a klasszikus gnocchettié, és két változatban készül: kicsi és nagy méretben. Ezek a kis, gömbölyű tészták kiválóak hagyományos levesekhez, valamint például olívabogyóval és aszalt paradicsommal készült köretekhez. Remekül illik sült zöldségekhez is. Szórj rá morzsolt kecskesajtot vagy reszelj rá egy kis parmigiano reggianót, és máris egy igazán ínycsiklandó ételt kapsz!

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Részletek

A Maidea kézműves gluténmentes tésztát bronzformán nyomják át és alacsony hőmérsékleten, lassan szárítják, így biztosítva a kivételes, durumlisztből készült tésztához hasonlítható állagot és ízt. Jó élelmi rostforrás, glutén- és szójamentes, valamint nem tartalmaz adalékanyagokat és emulgeálószereket. A Maidea-t 2013-ban alapította egy fiatal olasz gasztronómia-megszállott csapat azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő gluténmentes tésztát hozzanak létre, maximálisan tiszteletben tartva az olasz tésztakészítő hagyományokat. A Maidea tésztája teljesen gluténmentes létesítményben készül kukorica- és rizslisztből, illetve teljes kiőrlésű rizslisztből és kifejezetten a cöliákiában szenvedők számára fejlesztették. Egy gluténmentes konyhában sem kell lemondani a prémium minőségű tésztáról, a Maidea tésztái ugyanolyan jó állagúak és ízűek, mint egy durumlisztből készült tészta! Vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott.

Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Rövid
Liszt fajta:
Teljes kiőrlésű rizs
Főzési idő (perc):
9
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1499 kJ/354 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 0,6g
 Szénhidrát 75,2g
    amelyből cukrok 0,5g
 Rost 4,6g
 Fehérje 8,2g
 Só 0,03g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek