HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Gentile Paccheri (sima paccheri), 500g

Főzési tippek
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz

A paccheri (más néven schiaffoni) hagyományos, széles cső formájú, amit általában gazdag, sűrű szószokkal vagy tenger gyümölcseivel készítenek. A nápolyi konyhában a paccheri már régóta létezik, és a szegények tésztájának számított, mert a darabok nagyok és laktatók. A paccheri lasagne-stílusú ételként is használható, ricottával töltve, paradicsomszósszal és Parmigiano sajttal rétegezve, majd sütőben megsütve. Kolbásszal és fokhagymával, vagy paradicsomszósszal töltve, esetleg vargányával töltve és fokhagymás fehérbormártással is készíthetjük. Gyakran tálalják gazdag húsos raguval vagy bolognai szósszal is. A paccheri padlizsános paradicsomszószban, szárított ricotta sajttal (ricotta salata) megszórva is rendkívül finom.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő:
Gentile
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Campania
Méretcsoport:
Nagy
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
15
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Minősítés:
IGP
A termelőről - Kattints a képre!

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek