Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg

Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg
Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg
Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg
Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg
Sobrino Farina di Ceci - csicseriborsóliszt, 0,5kg

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. Az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik és tartósítószer-mentes.

Nyomokban búzafélét tartalmazhat!

2 400 Ft
Beszerzés alatt
Részletek

A csicseriborsóliszt egy igazi jolly joker a konyhában, mindamellett, hogy tele van értékes tápanyagokkal – magas a fehérjetartalma, már egy kis adag is fedezi a napi folsavszükségletet, tele van vassal, rézzel, magnéziummal és foszforral. Sűrű liszt, ami nagyon jól teljesít, amikor kötőanyagként használjuk, a vele készült kenyereknek és süteményeknek pedig erős, mégis lágy textúrát ad. Nagyszerű alapanyaga lehet pitának vagy tortillának, palacsinta is készíthető belőle, ráadásul az íze rendkívül finom, enyhén diós-mogyorós, de egyáltalán nem tolakodó.

Ha mindez nem volna elég, íme még pár indok, hogy miért használjunk csicseriborsólisztet: kifejezetten gazdag polifenolokban, a fehér liszthez képest alacsonyabb a kalória- és szénhidráttartalma, viszont bővelkedik rostokban és laktatóbbnak érződik, tehát kevesebb mennyiség is csillapítja éhségünket.

S mit szeretnek készíteni belőle az olaszok? Leginkább panellét, ami gyakorlatilag egy csicseriborsó-polenta és kiváló köretként, antipastoként, de olajban kisütve snacknek is, vagy cecinát (másnéven farinatát vagy torta di cecit), azaz olívaolajas, forró sütőben sült csicseriborsó-lepényt - érdemes elolvasni a receptet!
Adatok
Készítő
Sobrino
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Piemonte
Energia
1424 kJ / 337 kcal / 100g
Zsír
5.89
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.66
Szénhidrát
52
- melyből cukor
3.92
Rost (g/100g)
11.6
Fehérje
19
Gyártó
Sobrino
- amelyből telített zsírsavak
0.66
Rost
11.6
Recept
hozzávalók 2 személyre: 450 ml víz 150 gr csicseriborsóliszt 100 ml extraszűz olívaolaj só fekete bors   elkészítés: A vizet keverjü el egy tálban egy mokkáskanálnyi sóval. Szitáljuk át a lisztet, majd lassan adjuk a sós vízhez, miközben egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Fontos, hogy ne képződjenek csomók benne. Ha mégis becsomósodna, passzírozzuk át a keveréjet vagy tegyük turmixgépbe pár másodpercig. A fehér habot a tetejéről szedjük le egy kanállal. A cecina szeret pihenni: akkor a legfinomabb, ha legalább fél napot érik, a tálban vagy egy befőttesüvegben tegyük a hűtőbe. Ha otthon vagyunk, napközben 1-2 alkalommal keverjük fel, majd hagyjuk tovább pihenni. Hagyományosan a cecinát ónozott réztepsiben és fakemencében kellene készíteni, de ne ijedjünk meg, ha egyik sem áll rendelkezésre, teflon bevonatú tepsiben (lehetőleg kör alakúban) és sütőben is elkészíthető. Melegítsük elő a sütőt 230-250 fokra (légkeveréssel). Amikor a sütő már forró, adjuk az olaj felét a lisztkeverékhez és addig keverjük, amíg homogén nem lesz. A maradék olajat tegyük a tepsibe és vonjuk be a teljes felületet. Öntsük bele a keveréket, egy szilikon spatulával keverjük meg egy kicsit, hogy a tepsi oldaláról levált olaj egyenletesen eloszoljon a tetején. Óvatosan tegyük a sütőbe, mert a keverék igencsak mozgékony. Aki alacsony tepsit használ, annak azt javasoljuk, hogy húzza ki félig a rácsot a sütőből, tegye rá a tepsit és így öntse bele a lisztkeveréket, majd óvatosan tolja be a sütőbe. A sütés első 10 percét légkeveréssel, majd a további 15-20 percet grill fokozaton végezzük. A cecina színe barna és teljesen normális, ha hólyagok képződnek a felületén. Tulajdonképpen a pereme és a külseje ropogósra sül az olajban, miközben a belseje krémes marad. Amint kész, vegyük ki, tegyük egy nagy tányérra és vágjuk cikkekre. A klasszikus változatot csak frissen őrölt feketeborssal szórják meg, de nagyon finom paradicsommal, krémes sajtokkal (pl. gorgonzola), vagy hajszálvékonyra szeletelt Lardo di Colonnata-val.
Hasonló termékek