A Cantine San Marzano alapításának évét (1962) ünnepli a Riserva, melyet 18 hónapig érlelnek barrique hordókban, hogy kifejezze az enyhén túlérett Primitivo szőlő minden erejét és gazdagságát. Intenzív és összetett bor, testes, gazdag lágy és finom tanninokban, feltűnően hosszú utóízzel.
A San Marzano és Sava (TA) Salento Puglia nagyon régi, válogatott szőlőültetvényein termelik, a Primitivo di Manduria DOP területének szívében.
A szőlőt kézzel szüretelik szeptember közepén, előrehaladott érési állapotban. Bogyózás és préselés után hideg áztatás következik 8°C-on, kb. 24-48 órán keresztül. Temperált maceráció és alkoholos erjesztés kb. 10 napig helyi élesztőkkel, 24-26°C-on.
Az almasavbontás rozsdamentes acél tartályokban történik, majd a bort francia és amerikai tölgyfahordókban érlelik 18 hónapig.
Intenzív rubinvörös szín; gazdag és összetett illat, aszalt szilvára és cseresznyelekvárra emlékeztető jegyekkel, enyhén dohányos fűszerességgel. Testes bor, gazdag lágy és finom tanninokban, lecsengésében kakaó, kávé és vanília jelenik meg.
A legjobb sós első fogások, vörös húsok és vadhúsok mellé.
18°C-on szervírozzuk.
Szulfitokat tartalmaz.