Intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal; szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Testes, lágy, tanninokban gazdag bor, kakaós, kávés és vaníliás lecsengéssel.
San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlők. A talajt nagy részben vörösföld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a DOP "Primitivo di M anduria" központi területe.
Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket szeptember második felében, kézzel szüretelték. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24–26°C-on autokton élesztőkkel.
Érlelés: 12 hónapig francia és amerikai fahordókban
Vörös és vadhúsokhoz, valamint sós első fogásokhoz ajánljuk. Igazi meditációs bor.
18°C-ra hűtve fogyasszuk!
Ha nagyobb mennyiséget szeretnél a termékből, mint amennyi a webáruház szerint rendelkezésre áll, megoldjuk! Ebben az esetben keress minket elérhetőségeinken.