Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gyártók

Salera

2022.08.05 16:34
Salera

A Salera számára a mezőgazdaság az élet forrása, hagyomány, büszkeség és állandó elkötelezettség a termék kiválósága iránt, ami a földhöz fűződő mély kötődés eredménye. Cégük még ma is élteti és változatlanul tartja a munka iránti szenvedélyt és az egészséges, eredeti és legmagasabb minőségű termék minőségét. Termékeik abból a vágyból születtek, hogy a fogyasztóknak a természetesség és az eredetiség kontextusát kínálják, tiszteletben tartva a rizs, a búza, a kukorica és a gabonafélék természetét, non-invazív termelési módszerekkel.

Számos óvintézkedés szükséges a kiváló minőségű rizs előállításához, ezért ők személyesen követik a feldolgozás minden lépését, a vetéstől a csomagolásig. A rizsük egyetlen területről származik, így biztosítva az állandó szemjellemzőket. A finom rizshez a kémia helyett alternatív termesztési technikákat is kell választani. Itt a vetés előtt a rizst hántolják, hogy természetes módon eltávolítsák a gyomokat. A rizsszemek hántolását kizárólag kővel végzik, hogy az érzékszervi tulajdonságok változatlanok maradjanak. A szemek 0%-os törésen történő kiválasztása nagyobb termést és fokozatos keményítőkibocsátást garantál. A silókban történő hosszú érlelés növeli a szemek keményítő-megtartó és fűszerező képességét.

Polenta lisztjeik a legjobb ősi, természetes búza- és kukoricafajták kutatása és szelekciója nyomán születnek. A kiválasztási szempont kizárólag a minőségen és nem a hozamon alapult. Valamennyi polenta lisztjük teljes kiőrlésű vagy sózott, és kőmalommal őrlik. 

A rizs és gabonafélék feldolgozása során intenzív ízű, jó emészthetőségű és kiváló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkező liszt, sör és pékáruk születnek. Náluk az összes feldolgozási és őrlési szakaszt az alapanyagok biológiai jellemzőinek maradéktalan betartásával végzik.

Nem csak szimplán zöldborsós párolt rizsről van szó (általában itthon köretnek tálalva), hanem egy összetett, gazdag risotto tányérról beszélünk!