Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Pecorino Romano DOP - Érlelt juhsajt

A Pecorino Romano a római császárok és legionáriusok által fogyasztott juhsajt jogos utódja. A sajt íze aromás, enyhén csípős és sós. Az érlelés során ezek a jellemzők intenzívebbek lesznek.

Nemzetközi ismertsége a 20. század eleji óriási exportja alapozta meg és a Pecorino Romano a pecorino sajtok megfelelője lett.


A pecorino sajt a parmezán jellegű sajtok közül az egyik legnépszerűbb. Hagyományosan alkotó eleme a leghíresebb olasz mártásoknak úgy, mint az amatriciana, a carbonara és a cacio e pepe. A Pecorino Romano használható minden olyan recepthez, ami pecorino sajtot ír elő. 1996-ban oltalom alatt álló eredetmegjelölést kapott.A termék online nem rendelhető, kizárólag a boltban vásárolható meg, tetszőleges mennyiségben frissen kimérve.

Ha biztosan szeretnél hozzájutni, vásárlási szándékodat előre jelezheted nekünk a +36 20 567 4222 telefonszámon.

Készlet
Boltunkban kapható
Online nem rendelhető, csak boltunkban kapható
14 900 Ft
Egységár: 14 900 Ft/kg
Online nem vásárolható
Részletek

Több mint 2000 éve legeltetnek juhokat Közép-Olaszországban és Szardínia szigeten, és az évek során ez kiterjedt egész Dél-Olaszországra. Így nem csoda, hogy sok helyen, sokféle pecorino sajt készül.

A Pecorino Romano-t október és július között készítik friss juhtejből, az állatokat többnyire szabadon legeltetik és minimálisan takarmányozzák. A tej Lazio, Szardínia és Grosseto járás (Toszkána) tartományból származhat, zsírtartalmának minimum 30-35 %-osnak kell lennie.


A nagy sajtformák átmérője 25-30 cm és a sajtkorongok súlya 20-35 kg között mozog. Az érlelése minimum 5 hónapos az asztali, friss változatnál és legalább 8 hónap a kemény fajtánál.
Színe elefántcsont fehér, illetve világos szalmaszínű. Sokszor a sajtkorongokat bevonják viaszréteggel, ami az utóbbi években fekete színű, most már ez teszi felismerhetővé.

Adatok
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Szardínia
Összetevők

Juhtej, só, oltó, tejsavas erjesztők

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1683 kJ/401 kcal
 Zsír 33g
    amelyből telített zsírsavak 24g
 Szénhidrát 0g
    amelyből cukrok 0g
 Fehérje 26g
 Só 4,8g
Csomagajánlatok
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek