Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg

Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg
Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg
Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg
Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg

A Tarocco a vérnarancsok közé tartozik, de héjának és húsának színe a sötétebb sárgától a mélynarancsig változhat, az egyes szállítmányok között, de még egy szállítmányon belül is jelentős eltérések mutatkozhatnak. Jellemzően a szezon korai szakaszában (január vége-február eleje) világosabb a Tarocco színe, az idő előrehaladtával lesz egyre sötétebb.

A szezon első Tarocco szállítmánya várhatóan 2023. január 30-án  érkezik!
A szállítmány előrendeléseit január 23. hétfőig lehet leadni vagy a készlet erejég.
A személyes átvétel határideje február 2. csütörtök.

Kérünk mindenkit, hogy a webshopon keresztül adja le rendelését!
A leadott rendelések alapján külön fogunk értesítést küldeni, amikor a termék átvehető vagy a futárszolgálatnak átadtuk a csomagot. Előfordult korábban, hogy az értesítés a spam mappába került, ezért aki keddig nem kapja meg az értesítést a csomag kiküldéséről vagy a bolti átvétel lehetőségéről, kérjük érdeklődjön telefonon!

A kezeletlen héjú gyümölcsöt GLS csomagpontra technikai okok miatt nem tudjuk küldeni, csak személyes átvétellel vagy házhozszállítással rendelhető!

Kérjük házhozszállítás esetén vegyétek figyelembe, hogy a csomagok kiküldése a rendelések beérkezési sorrendjében történik, így nem tudjuk biztosítani, hogy kézbesítésre kerülnek keddi vagy szerdai napon.

A kimért narancsból maximálisan 7 kg rendelhető! Amennyiben ennél nagyobb mennyiséget szeretnél rendelni, válaszd a rekeszes kiszerelést!

Készleten
Legközelebb 2023 február 13.
Előrendelésre
1 800 Ft
Egységár: 1 800 Ft/kg
Nincs készleten
Részletek

A narancsot éretten szüretelik, így sokkal magasabb a C-vitamin tartalma, mint az éretlenül leszedett, hetekig utazó gyümölcsöké, nem is beszélve a napsütéses ízről :) A szüretet követő pár napon belül már meg is érkezik hozzánk a gyümölcs.

Mivel a különböző narancsfajták máskor érnek, ezért a szezon folyamán is változik, mi érkezik hozzánk, most a vérnarancsok vannak soron.

Nincs még egy olyan olasz régió, amely egyetlen gyümölcsfélével szerzett volna magának dicsőséget. A szicíliai citrusfélék, mint kereskedelmi árucikkek már a középkorban is rendkívül kedveltek voltak, és megbízható bevételi forrást jelentettek a sziget számára. Három fő változata a Tarocco, a Sanguinello és a Moro.
Vörös húsát és enyhe pírral színezett héját az antocianin nevű színezőanyag okozza, mely többek között antioxidáns hatású, így megakadályozza a rákos sejtek gyors növekedését, gyakori fogyasztás esetén meg is öli azokat.

A mag nélküli Tarocco a legédesebb, enyhén piros húsa több C-vitamint tartalmaz, mint a világ bármely narancsa, ami nagy mértékben annak köszönhető hogy az Etna környéki nagyon termékeny, különleges talajon fejlődik. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban: vas, szelén, folsav, magnézium, kalcium, foszfor, jód, kálium, cink és sok más, az egészségünk számára hasznos összetevő.

A Tarocco teszi ki a szicíliai narancstermés háromnegyedét, a vérnarancsok közé tartozik, de igazán sötét nem lesz a színe, mert időjárástól, éréstől függően héjának és gyümölcshúsának színe a sötétebb sárga és a mélynarancs-árnyalat között váltakozik, itt-ott vöröses beütésekkel. Íze valamivel komplexebb, izgalmasabb, mint a megszokott narancsoké, mérete közepes, héja vékony, sok helyen vöröses-bordó színű.
Lédús, enyhén fanyarabb ízű, mint a Navel fajta, a világ legjobb narancsleveit ebből készítik.

Étrendedbe számos helyen beleillesztheted. Dobd fel a salátákat vérnaranccsal! Mentával, céklával párosítva igazán különleges ízvilágot kapsz. Levét kifacsarva is érdemes megkóstolnod. Továbbá koktélok, szószok, lekvárok, kompótok ízletes összetevője lehet, de csokival is isteni.
A vérnarancsot minden olyan recepthez fel lehet használni, amelyhez a szokásos narancslé szükséges, például tortába, fagylaltokba és a sorbetekbe, de a legkülönlegesebb mégis az, ha egyszerűen kifacsarjuk a levét és italként szolgáljuk fel.

A kezeletlen gyümölcs héját áztatni nem szükséges, csak mosd meg és már reszelheted, teheted is sütibe. Ha nem használod fel az egészed, bátran fagyaszd le, használd fel 1 éven belül.

 

További felhasználási ötletek:

Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával Mautner Zsófitól

Narancsszörp recept Dragomán György írótól 

Kandírozott narancshéj recept Dragomán György írótól 

Narancslikőr recept Gabojszától 

 

Fotó: Antonio Fekete - DesignFood

Adatok
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Szicília
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek