HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Kezeletlen héjú szicíliai Tarocco vérnarancs, 1kg

A következő tarocco szállítmány várhatóan 2025. január második felében érkezik.

 

A rendeléseket a készlet erejéig fogadjuk.

Személyes átvétel 2025. január . hétfő délután 15 órától, házhozszállítással kedden vagy szerdán érkezik a címzetthez. 

 

A Tarocco a vérnarancsok közé tartozik, de héjának és húsának színe a sötétebb sárgától a mélynarancsig változhat, az egyes szállítmányok között, de még egy szállítmányon belül is jelentős eltérések mutatkozhatnak. Jellemzően a szezon korai szakaszában (január vége-február eleje) világosabb a Tarocco színe, az idő előrehaladtával lesz egyre sötétebb.

Kérünk mindenkit, hogy a webshopon keresztül adja le rendelését!
A leadott rendelések alapján külön fogunk értesítést küldeni, amikor a termék átvehető vagy a futárszolgálatnak átadtuk a csomagot. Előfordult korábban, hogy az értesítés a spam mappába került, ezért aki keddig nem kapja meg az értesítést a csomag kiküldéséről vagy a bolti átvétel lehetőségéről, kérjük érdeklődjön telefonon!

A kezeletlen héjú gyümölcsöt GLS csomagpontra technikai okok miatt nem tudjuk küldeni, csak személyes átvétellel vagy házhozszállítással rendelhető!

Kérjük házhozszállítás esetén vegyétek figyelembe, hogy a csomagok kiküldése a rendelések beérkezési sorrendjében történik, így nem tudjuk biztosítani, hogy kézbesítésre kerülnek keddi vagy szerdai napon.

A kimért narancsból maximálisan 7 kg rendelhető! Amennyiben ennél nagyobb mennyiséget szeretnél rendelni, válaszd a rekeszes kiszerelést!

Elérhető
2025 január
Előrendelésre
Szezonális termék
Részletek

A narancsot éretten szüretelik, így sokkal magasabb a C-vitamin tartalma, mint az éretlenül leszedett, hetekig utazó gyümölcsöké, nem is beszélve a napsütéses ízről :) A szüretet követő pár napon belül már meg is érkezik hozzánk a gyümölcs.

Mivel a különböző narancsfajták máskor érnek, ezért a szezon folyamán is változik, mi érkezik hozzánk, most a vérnarancsok vannak soron.

Nincs még egy olyan olasz régió, amely egyetlen gyümölcsfélével szerzett volna magának dicsőséget. A szicíliai citrusfélék, mint kereskedelmi árucikkek már a középkorban is rendkívül kedveltek voltak, és megbízható bevételi forrást jelentettek a sziget számára. Három fő változata a Tarocco, a Sanguinello és a Moro.
Vörös húsát és enyhe pírral színezett héját az antocianin nevű színezőanyag okozza, mely többek között antioxidáns hatású, így megakadályozza a rákos sejtek gyors növekedését, gyakori fogyasztás esetén meg is öli azokat.

A mag nélküli Tarocco a legédesebb, enyhén piros húsa több C-vitamint tartalmaz, mint a világ bármely narancsa, ami nagy mértékben annak köszönhető hogy az Etna környéki nagyon termékeny, különleges talajon fejlődik. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban: vas, szelén, folsav, magnézium, kalcium, foszfor, jód, kálium, cink és sok más, az egészségünk számára hasznos összetevő.

A Tarocco teszi ki a szicíliai narancstermés háromnegyedét, a vérnarancsok közé tartozik, de igazán sötét nem lesz a színe, mert időjárástól, éréstől függően héjának és gyümölcshúsának színe a sötétebb sárga és a mélynarancs-árnyalat között váltakozik, itt-ott vöröses beütésekkel. Íze valamivel komplexebb, izgalmasabb, mint a megszokott narancsoké, mérete közepes, héja vékony, sok helyen vöröses-bordó színű.
Lédús, enyhén fanyarabb ízű, mint a Navel fajta, a világ legjobb narancsleveit ebből készítik.

Étrendedbe számos helyen beleillesztheted. Dobd fel a salátákat vérnaranccsal! Mentával, céklával párosítva igazán különleges ízvilágot kapsz. Levét kifacsarva is érdemes megkóstolnod. Továbbá koktélok, szószok, lekvárok, kompótok ízletes összetevője lehet, de csokival is isteni.
A vérnarancsot minden olyan recepthez fel lehet használni, amelyhez a szokásos narancslé szükséges, például tortába, fagylaltokba és a sorbetekbe, de a legkülönlegesebb mégis az, ha egyszerűen kifacsarjuk a levét és italként szolgáljuk fel.

A kezeletlen gyümölcs héját áztatni nem szükséges, csak mosd meg és már reszelheted, teheted is sütibe. Ha nem használod fel az egészed, bátran fagyaszd le, használd fel 1 éven belül.

 

További felhasználási ötletek:

Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával Mautner Zsófitól

Narancsszörp recept Dragomán György írótól 

Kandírozott narancshéj recept Dragomán György írótól 

Narancslikőr recept Gabojszától 

 

Fotó: Antonio Fekete - DesignFood

Adatok
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szicília
Kiegészítő termékek
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek