Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Cutrera Primo DOP Monti Iblei extra virgin olive oil, 500ml

Primo is produced on the Hyblaean Mountains (south-eastern Sicily) from old DOP certified plantations located at 350-450m above sea level, in a south-facing, hilly terrain. Variety: 100% Tonda lblea. The berries are hand picked between 15th September and 30th October.

The colour is brilliant green, the bouquet is balanced and fruity with pronounced notes of green tomato, freshly cut grass and aromatic fresh herbs. This is a full-bodied olive oil with a bitter and spicy well-balanced note, green tomato flavour and fresh herbs.

7 200 Ft
Unit price: 14 400 Ft/l
Out of stock
Info
Manufacturer
Cutrera
Package
500ml
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Szicília
Olive variety
Tonda Iblea
Qualification
DOP
Tippek
A különleges minőségű olajak nem főzésre valók. Ennek kizárólag egy oka van: túl jók ahhoz, hogy hagymát dinszteljünk benne. Ezek az olajak inkább fűszernek számítanak, ezzel fejezünk be, koronázunk megy egy ételt. Használjuk tálaláskor levesekre, tésztákra, salátákra, halakra és húsokra, vagy csak egyszerűen mártogassunk bele jóféle fehérkenyeret. 
Figyelem! Sose tartsunk hosszútávon sok olajat átlátszó, zárókupak nélküli üvegben, mert a fény és az oxigén hatására az olaj minősége romolhat. 
Similar products