Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g
Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g
5 400 Ft

Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g

Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g
Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g
Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g
Gentile Fusilli a mano (hand-made), 500g

Nothing has changed in the preparation of these handmade Fusilli over the last four hundred years! The “fusillare” nannies still twist long stripes of pasta dough around a thin rod and, with a movement of their forearms, create the shape that characterizes this cut, making every single fusillo unique. You will often find the this cut served at a Southern Italian grandmother’s table for Sunday lunch.

The selected semolina wheat used in this pasta is strictly of Italian origin and of the best quality, including the Senatore Cappelli variety which is renowned for cooking to al-dente. It also gives the pasta a golden color. Bronze cut pasta molds create a rough and porous texture much like homemade pasta. The low temperature drying method known as cirillo preserves the distinct texture and aroma.

Ingredients: durum wheat semolina, water

Cooking time (al dente): 25 minutes

5 400 Ft
Unit price: 10 800 Ft/kg
Info
Manufacturer
Gentile
Package
500g
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Campania
Group size
Hosszú
Flour
Durum
Cooking time (min.)
25
Egg content
Tojás nélkül
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Videó
Additional products
Similar products