Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Buono Penne rigate, 500g

Buono Penne rigate, 500g
Buono Penne rigate, 500g

Each of the Buono pasta was individually selected at the Zaccagni Pasta Factory.

The secret that makes this pasta so delicious lies in the top-quality grain, that is milled so carefully, in the pure water that flows from the Majella mountain springs and in the drying process that sees the pasta dried slowly and gently at very low temperatures.

Ingredients: durum wheat, water

1 500 Ft
Unit price: 3 000 Ft/kg
Out of stock
Details

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Info
Manufacturer
Zaccagni
Package
500g
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Abruzzo
Group size
Rövid
Flour
Durum
Cooking time (min.)
11
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1496 kJ / 353 kcal / 100g
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.3
Total Carbonhydrates
70
- of which sugar
2.5
Fiber (g/100g)
3
Proteins
14
Salt
0.002
Manufacturer
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products