HOLIDAY OPENING HOURS

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: CLOSED
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - January 5: CLOSED

During the closure period, customer service, pickup in our shop and package delivery are suspended!

Do you have a question? Don't hesitate to call us! +36 20 567 4222

Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Opening hours and customer service: Mo - Fri 11:00 - 18:30

BUONO Strozzapreti 500g

ingredients
Italian durum wheat, egg, water

May contain traces of mustard.

Sok legenda övezi ezt a tésztafajtát, valaki azt mondja azért papfojtó, mert egy falánkabb pap vesztét okozta evés közben. Más legenda szerint, mivel ez volt az a tészta, amit a papok kaptak helyenként a tized részeként is, a rossz nyelvek burkoltan gúnyolódtak rajta.


Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, húsos mártások, pesto

1 900 Ft
Unit price: 3 800 Ft/kg
Details

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Info
Package:
500
Country of origin:
Italy
Group size:
special
Flour:
Durum
Cooking time (min.):
7-9
Egg content:
with egg
Nutrition facts
Nutritional values for 100g of product
 Energy 1444 kJ/345 kcal
 Total Fat 3,3g
    Saturated Fat 1g
 Total Carbohydrate 62,2g
    Sugar 1,5g
 Fiber 2,9g
 Protein 15,2g
 Salt 0,14g
Tips for pasta cooking

100 grams of pasta = 1 liter of salty water

Premium quality pasta doesn't need oil in the water, it is enough to stir the boiling pasta a couple of times in the first 2 minutes.

  • heat up the water in a tall pot, especially if you cook long pasta, then add salt
  • put the pasta in the boiling water, lower the heat when it starts to boil again
  • cook until the recommended time, then taste it to see if it is the texture what you wish for
  • drain it, do not rinse, just mix with any sauce and serve
  • for pasta salads cool it down under cold water
Csomagajánlatok
Opinions
Be the first to review this product!
Similar products