Ez a bor szalmasárga színű, zöld árnyalatokkal, harmonikus és bársonyos, ízvilága a cédrus, a trópusi gyümölcsök izgalmas jegyeit mutatja. Illatában citrusfélék jelennek meg, például grapefruit, valamint lágy narancsvirágok. Az egzotikus gyümölcsök kiegyensúlyozzák az élénk savakat, szép szerkezetet és lecsengést adva a bornak. Ideális kísérő tenger gyümölcseihez, fehér húsokhoz vagy grillezett zöldségekhez. 10-12°C-on tálaljuk.
A Grillo jól alkalmazkodott a forró, száraz szicíliai éghajlathoz. Magas cukortartalma és oxidációra való hajlama miatt jó választás erősített bor készítéséhez, ezért gyakran használják a Marsala alapboraként. Bizonyítékok utalnak arra, hogy ez a fajta adta a római Mamertino bort, Julius Caesar nagy kedvencét. A Grillo is erős pályázó az igazi olasz asztali fehérbor címére: könnyű, jóivású és nagyon jó ár-érték arányt kínál.
Szulfitokat tartalmaz.