Az Agrimontana gesztenye termékei csak válogatott, olasz gesztenyéből készülnek. Feldolgozása során olyan izgalmas és egyszerű eljárást alkalmaznak, amely tiszteletben tartja a hagyományokat.
A gesztenyét fokozatosan, ellenőrzött hőmérsékleten, kandírozó szirupban főzik, így fokozatosan növekszik a cukorkoncentrációja. Az íz és az állag megóvása érdekében előnyben részesítik a hagyományos, lassú eljárásokat.
Az édesítés során a gesztenyét a Madagaszkár vanília intenzív és tartós illatával, valamint a Mauritiusról és a Reunion-szigetekről származó nádcukorral gazdagítják, végül megsütik.
Mihez ajánljuk?
Tökéletesen használható marron glacé (Észak-Olaszország és Dél-Franciaországból származó édesség, cukorszirupban kandírozott és mázas gesztenye) készítéshez, krémekhez, mousse-hoz, süteményekhez, fagylaltok díszítéséhez.