Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Hogyan használd az Acquerello rizst?

2022.07.05 17:58
Hogyan használd az Acquerello rizst?

Hogyan használd az Acquerello rizst?

Az Acquerello ugyan rizottó rizs, de sok más ételhez is használható, például:
- rizs saláta
- főtt rizs
- sült ételek
- párolt ételek
- Arancini és supplì
- desszertek


A világon legismertebb olasz étel a rizottó, de ezt nem mindig könnyű elkészíteni. Mutatunk néhány tippet,hogy hozd ki a legjobbat az Acquerello rizsből. Gyors és könnyű módok arra, hogy a rizottóhoz hasonló ételeket készítsünk problémamentesen.

"RIZOTTÓ, AMI NEM RIZOTTÓ"

10 perc főzés
5 perc pihentetés

 

Ez a recept 10 perc alatt elkészíthető serpenyőben, elkerülve a hagyományos rizottó készítés lépéseit.

  1. Mérj ki 1 rész Acquerello rizst és súlyának megfelelően 3 rész sós vizet (pl. 3 főre 250g/1,3 csésze Acquerello és 750ml/3 csésze folyadék).
  2. Amikor a víz forrni kezd, add hozzá a rizst és keverd meg.
  3. 10 perc főzés után kapcsold le a hőforrást: az Acquerello ekkor már készen áll bármilyen étel elkészítéséhez (rizottó, arancini, rizs saláta, stb...)
  4. A "Rizottó ami nem rizottó" elkészítéséhez adj hozzá extraszűz olívaolajat és/vagy vajat
  5. Tehetsz bele parmezán sajtot és/vagy egyéb hozzávalókat, amit csak szeretnél, majd keverd össze.
  6. Pihentesd 5 percig, ezalatt a rizs felszívja a maradék folyadékot és krémes rizottóvá válik

 


ACQUERELLO RIZOTTÓ KÉT LÉPÉSBEN

 

 

2 perc pirítás
10 perc főzés
6 perc befejezés
      1. Pirítsd az Acquerello-t 2 percig közepes hőmérsékleten olajjal, hagymával és borral.
      2. Add hozzá a sós vizet, 10 percig lassan főzve kevergesd, amíg a rizs lassan felszívja a folyadékot.
      3. Kapcsold le a hőforrást, rakd a rizst hideg felületre vagy a hűtőbe egy kis időre.
      4. Sós víz hozzáadásával kezdd el újra főzni 6 percig.
      5. Adj hozzá vajat, parmezánt és bármilyen hozzávalót, amit csak szeretnél.