Hogyan használd az Acquerello rizst?
Hogyan használd az Acquerello rizst?
Az Acquerello ugyan rizottó rizs, de sok más ételhez is használható, például:
- rizs saláta
- főtt rizs
- sült ételek
- párolt ételek
- Arancini és supplì
- desszertek
A világon legismertebb olasz étel a rizottó, de ezt nem mindig könnyű elkészíteni. Mutatunk néhány tippet,hogy hozd ki a legjobbat az Acquerello rizsből. Gyors és könnyű módok arra, hogy a rizottóhoz hasonló ételeket készítsünk problémamentesen.
"RIZOTTÓ, AMI NEM RIZOTTÓ"
10 perc főzés | |
5 perc pihentetés |
Ez a recept 10 perc alatt elkészíthető serpenyőben, elkerülve a hagyományos rizottó készítés lépéseit.
- Mérj ki 1 rész Acquerello rizst és súlyának megfelelően 3 rész sós vizet (pl. 3 főre 250g/1,3 csésze Acquerello és 750ml/3 csésze folyadék).
- Amikor a víz forrni kezd, add hozzá a rizst és keverd meg.
- 10 perc főzés után kapcsold le a hőforrást: az Acquerello ekkor már készen áll bármilyen étel elkészítéséhez (rizottó, arancini, rizs saláta, stb...)
- A "Rizottó ami nem rizottó" elkészítéséhez adj hozzá extraszűz olívaolajat és/vagy vajat
- Tehetsz bele parmezán sajtot és/vagy egyéb hozzávalókat, amit csak szeretnél, majd keverd össze.
- Pihentesd 5 percig, ezalatt a rizs felszívja a maradék folyadékot és krémes rizottóvá válik
ACQUERELLO RIZOTTÓ KÉT LÉPÉSBEN
|
2 perc pirítás |
10 perc főzés | |
6 perc befejezés |
- Pirítsd az Acquerello-t 2 percig közepes hőmérsékleten olajjal, hagymával és borral.
- Add hozzá a sós vizet, 10 percig lassan főzve kevergesd, amíg a rizs lassan felszívja a folyadékot.
- Kapcsold le a hőforrást, rakd a rizst hideg felületre vagy a hűtőbe egy kis időre.
- Sós víz hozzáadásával kezdd el újra főzni 6 percig.
- Adj hozzá vajat, parmezánt és bármilyen hozzávalót, amit csak szeretnél.