HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Torretta - REA extraszűz olívaolaj DOP Colline Salernitane, 500ml
Torretta - REA extraszűz olívaolaj DOP Colline Salernitane, 500ml
8 100 Ft

Torretta - REA extraszűz olívaolaj DOP Colline Salernitane, 500ml

tápérték
Átlagos tápérték 100 ml termékben
 Energia 3404 kJ/828 kcal
 Zsír 92g
    amelyből telített zsírsavak 10g
 Szénhidrát 0g
    amelyből cukrok 0g
 Fehérje 0g
 Só 0g

A REA egy PDO (oltalom alatt álló eredetmegjelölés) prémium minőségű extra szűz olívaolaj a salernói dombokról, amelyet októberben/novemberben kézzel szüretelt Rotondella (10%), Carpellese (50%) és Frantoio (40%) olajbogyóból készítenek.

Az olívaolaj nevét Reáról, Zeusz anyjáról és Krónusz, a titánok királyának feleségéről kapta. Nagyon jól kiegyensúlyozott keserűsége és fűszeressége, illatában a zöld, lágyszárú olajbogyó élénk gyümölcsössége mutatkozik meg, melyben az alma, az articsóka és a zöldparadicsom elegáns jegyei remek harmóniában keverednek egymással. Ízben finom és összetett, a bogáncs, az articsóka és a mandula hangsúlyos tónusaival. A fű izgalmas és kitartó jegyei figyelemre méltó egyensúlyt adnak a keserű és fűszeres tónusok között.

Kiváló az első fogások, grillezett vörös húsok, hüvelyesek és bruschetta fűszerezésére.

8 100 Ft
Egységár: 16 200 Ft/l
Adatok
Készítő:
Torretta
Kiszerelés:
500ml
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Campania
Olíva fajta:
Rotondella, Carpellese, Frantoio
Minősítés:
DOP
Hogyan használd a jó minőségű extraszűz olívaolajat?

Az extraszűz olívaolaj nemcsak egészséges, hanem ízletes választás is minden konyhába. Bár relatív magas füstölési pontja miatt (180°C) technikailag főzésre is alkalmas, az igazán jó minőségű olívaolajat inkább ételek megkoronázására ajánljuk, mivel főzés közben veszít gazdag aromájából.

A csúcsminőségű extraszűz olívaolaj fűszerként is használható: tálaláskor levesekre, tésztákra, salátákra, halakra és húsokra önthetjük, vagy egyszerűen mártogassunk bele jóféle kenyeret. Fontos, hogy adagolása mindig óvatos legyen, hiszen az igazán jó minőségű alapanyagból az erőteljesebb aroma miatt kevesebb is elegendő - ezáltal költséghatékonyabb is egy gyenge olívaolajnál.

A prémium extraszűz olívaolaj tulajdonságai közé tartozik, hogy számos egészségre előnyös hatása van, többek között a magas antioxidáns / polifenoltartalom. Ezek az összetevők segíthetnek a szív- és érrendszer valamint a belek mikrobiomjának védelmében, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és hozzájárulhatnak az általános egészségi állapot javításához.

Figyelem! Az extraszűz olívaolajat sose tartsuk hosszútávon átlátszó, zárókupak nélküli üvegben, mert a fény és az oxigén hatására az olaj minősége romolhat!

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek