Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

ÚJ

Oliveri - Vargányagomba-szeletek, extraszűz olívaolajban, 180g

Összetevők

vargányagomba (Boletus Edulis) és hasonló fajták (70%), extraszűz olívaolaj, borecet, só, fűszerek, savszabályzó: tejsav

Az Oliveri Vargánya Carpaccio egy kifinomult előétel, amely innovatív recept alapján készül, gondosan válogatott, gőzölt vargányaszeletekből. Ezeket extra szűz olívaolajban helyezik el, ami kiemeli a gomba intenzív aromáját, karakteres, umamis ízét, valamint feszes, roppanós textúráját.

A carpaccio valódi vargányaszeletekből áll – nemes és értékes alapanyag, amely tökéletes választás egyszerű, mégis ínyenc fogásokhoz.

Kiválóan harmonizál nyers húsételekkel és gourmet kompozíciókkal. Használható leszűrve aperitifekhez, vagy akár köretként és díszítőelemként is egy különleges tálaláshoz.

6 900 Ft
Egységár: 38 333 Ft/kg
Részletek

Az olajban tartósítás (sott’olio) az egyik legelterjedtebb módja a gombák megőrzésének. A hagyományos eljárás során a gombákat azonnal blansírozzák ecet és fehérbor keverékében, ám ez gyakran elnyomja a vargánya jellegzetes illatát és ízét. Az Oliveri azonban szakított a hagyományokkal, és egy innovatív módszert dolgozott ki, hogy a frissen gyűjtött, vadon termő vargánya páratlan aromáját egy üvegbe zárja.

A frissen szedett gombákat először kézzel tisztítják, eltávolítva minden földmaradványt és törmeléket, majd gondosan formázzák. Ezt követően az Oliveri szakértői vizuálisan is átvizsgálják a gombákat, és kizárólag a legtökéletesebb példányokat választják ki a sott’olio tartósításhoz.

A cég egyedi eljárása során a gombákat először gőzölik, hogy megőrizzék formájukat, húsos textúrájukat és természetes szerkezetüket. Így a fehérbor és a borecet csupán kiegészítő szerepet kap: kiemelik, nem pedig elnyomják a gombák autentikus ízvilágát.

Ezután a vargányákat kézzel helyezik üvegekbe, majd extra szűz olívaolajban marinálják, amelyet meleg tónusú fűszerekkel – például fahéjjal, babérlevéllel és szegfűszeggel – ízesítenek, hogy még inkább kiemeljék a gomba gyönyörűen fás aromáját.

Ezeket a különleges vargányákat fogyaszthatod közvetlenül az üvegből, mint egy elegáns aperitivo központi elemeként. Felszeletelve kiválóan illik marhatatárhoz vagy carpaccióhoz, posírozott tojásra vagy Eggs Benedictre tálalva, illetve sült bélszín (filetto all’Alpina) díszítésére is tökéletes.

Adatok
Készítő:
Oliveri
Kiszerelés:
180g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Piemont
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 234 kJ/56 kcal
 Zsír 2,8g
    amelyből telített zsírsavak 1g
 Szénhidrát 6,5g
    amelyből cukrok 3,5g
 Fehérje 1,2g
 Só 2g
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek