Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Oliveri - Vargányagomba egészben, extraszűz olívaolajban, 180g
Oliveri - Vargányagomba egészben, extraszűz olívaolajban, 180g
7 500 Ft
ÚJ

Oliveri - Vargányagomba egészben, extraszűz olívaolajban, 180g

Összetevők

vargányagomba (Boletus Edulis) és hasonló fajták (70%), extraszűz olívaolaj, borecet, só, fűszerek, savszabályzó: tejsav

Az Oliveri olajban eltett egész vargányagomba valódi ínyencség, amely friss gombából készül, gondos odafigyeléssel. Ahelyett, hogy a hagyományos ecetes-fehérboros blansírozást alkalmaznák, a vargányát gyengéden gőzölik, majd extraszűz olívaolajban tartósítják. Ez az eljárás két kulcsfontosságú előnnyel jár: egyrészt megszűnik az ecet domináns íze, másrészt egy húsos, mégis kifinomult textúrájú gombát kapunk.

Lecsöpögtetés után ízgazdag előételként tálalható, de kiváló prémium alapanyagként is használható – akár friss gombával egyenértékűen – hús- vagy haltatárban, ahol tökéletesen érvényesül karakteres, mégis elegáns aromája.

7 500 Ft
Egységár: 41 667 Ft/kg
Részletek

Az olajban tartósítás (sott’olio) az egyik legelterjedtebb módja a gombák megőrzésének. A hagyományos eljárás során a gombákat azonnal blansírozzák ecet és fehérbor keverékében, ám ez gyakran elnyomja a vargánya jellegzetes illatát és ízét. Az Oliveri azonban szakított a hagyományokkal, és egy innovatív módszert dolgozott ki, hogy a frissen gyűjtött, vadon termő vargánya páratlan aromáját egy üvegbe zárja.

A frissen szedett gombákat először kézzel tisztítják, eltávolítva minden földmaradványt és törmeléket, majd gondosan formázzák. Ezt követően az Oliveri szakértői vizuálisan is átvizsgálják a gombákat, és kizárólag a legtökéletesebb példányokat választják ki a sott’olio tartósításhoz.

A cég egyedi eljárása során a gombákat először gőzölik, hogy megőrizzék formájukat, húsos textúrájukat és természetes szerkezetüket. Így a fehérbor és a borecet csupán kiegészítő szerepet kap: kiemelik, nem pedig elnyomják a gombák autentikus ízvilágát.

Ezután a vargányákat kézzel helyezik üvegekbe, majd extra szűz olívaolajban marinálják, amelyet meleg tónusú fűszerekkel – például fahéjjal, babérlevéllel és szegfűszeggel – ízesítenek, hogy még inkább kiemeljék a gomba gyönyörűen fás aromáját.

Ezeket a különleges vargányákat fogyaszthatod közvetlenül az üvegből, mint egy elegáns aperitivo központi elemeként. Felszeletelve kiválóan illik marhatatárhoz vagy carpaccióhoz, posírozott tojásra vagy Eggs Benedictre tálalva, illetve sült bélszín (filetto all’Alpina) díszítésére is tökéletes.

Adatok
Készítő:
Oliveri
Kiszerelés:
180g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Piemont
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 234 kJ/56 kcal
 Zsír 2,8g
    amelyből telített zsírsavak 1g
 Szénhidrát 6,5g
    amelyből cukrok 3,5g
 Fehérje 1,2g
 Só 2g
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek