Az Oliveri szárított vargányagomba igazi alapdarab minden inyenc kamrában – fás, mély aromája és gazdag ízvilága révén a legkülönlegesebb gombák közé tartozik. Ezek az apró, sötét tónusú, érett vargányák a hagyományokat követve gondos válogatás után, szeletelve és szárítva kerülnek feldolgozásra, így őrzik meg karakteres illatukat és földes ízüket. A különleges minősítésű Boletus edulis fajba tartozó gombák fiatalon, közepes méretben kerülnek begyűjtésre, színük a krémszínűtől egészen a mogyoróbarnáig terjed. Jellegzetesen intenzív vargányaízüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak köretek és sós töltelékek gazdagítására.
Újrahidratálva a gombák húsos, mégis puha textúrát kapnak, ami tökéletesen illeszkedik rizottókba, tésztaételekbe, tönkölybúzás fogásokba és még sok minden másba. Finomra vágva mennyeiek egy carnaroli alapú rizottóban, de egy rusztikus, házias raguban is tökéletesen megállják a helyüket.