Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Il Colle - Rive di Rua di Feletto Prosecco Extra Brut, Conegliano Superiore DOCG, 0.75l

Világos szalmasárga szín, aromás illat virágos árnyalatokkal, aranyalma és körte jegyeivel. Feltűnően intenzív ízű, ropogós, élénk savakkal.

A bort az exkluzív „Metodo Il Colle”-val állítják elő: a mustból egyszeres fermentációval lesz habzóbor. A módszernek és annak a ténynek köszönhetően, hogy a szüret során csak a legegészségesebb szőlőt választják ki, ennek a bornak alacsony a szulfittartalma.

 

RIVE DI RUA DI FELETTO
San Pietro di Feletto a Conegliano és Valdobbiadene közötti terület szívében fekszik. Ez a vidék a Glera szőlő legjobb termőterülete, 2009 óta rendelkezik DOCG besorolással, 2019 óta pedig az UNESCO világörökség része. A mérsékelt övi mikroklíma és az ősi talaj tökéletes házassága, a Prosecco Superiore DOCG terület Olaszország legfontosabb, legelismertebb borvidékei között van.

6 200 Ft
Nincs készleten
Részletek

A „RIVE” megjelölés a Conegliano Valdobbiadene DOCG terület 43 mikroterroirjának van fenntartva. Ezeken a területeken a dűlők különösen meredekek és a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik.
Ezen kívül a szőlőnek ugyanabból a településről vagy faluból kell származnia, amely a RIVE nevet adta és legkorábban a szüret utáni év március 1-jéig értékesíthető.
A RIVE borok a Conegliano Valdobbiadene különböző dűlőit mutatják be, mivel mindegyiknek megvan a maga sajátos mikroklímája, kitettsége és terroir jellemzője.

Adatok
Készítő
Il Colle
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Veneto
Teljes savtartalom (g/l)
5.5 - 6.0
Maradék cukortartalom (g/l)
3-4
PH
3.10 - 3.25
Termőtalaj / Terroir
agyag
Szőlőfajta
Glera
Tőkék mennyisége (db/Ha)
3200 - 3500
Termés (átlag kg/tőke)
2.5 - 2.7
Alkoholtartalom %
11
Csomagajánlatok
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek