Világos szalmasárga szín, aromás illat virágos árnyalatokkal, aranyalma és körte jegyeivel. Feltűnően intenzív ízű, ropogós, élénk savakkal.
A bort az exkluzív „Metodo Il Colle”-val állítják elő: a mustból egyszeres fermentációval lesz habzóbor. A módszernek és annak a ténynek köszönhetően, hogy a szüret során csak a legegészségesebb szőlőt választják ki, ennek a bornak alacsony a szulfittartalma.
RIVE DI RUA DI FELETTO
San Pietro di Feletto a Conegliano és Valdobbiadene közötti terület szívében fekszik. Ez a vidék a Glera szőlő legjobb termőterülete, 2009 óta rendelkezik DOCG besorolással, 2019 óta pedig az UNESCO világörökség része. A mérsékelt övi mikroklíma és az ősi talaj tökéletes házassága, a Prosecco Superiore DOCG terület Olaszország legfontosabb, legelismertebb borvidékei között van.