A karakteres és aromás vadon termő édesköménymagokat egy évelő, mediterrán eredetű gyógynövényről gyűjtik. A termesztett édesköménnyel ellentétben a vad édeskömény magjai kisebbek, illatuk erőteljesebb és kevésbé édes, markáns ánizsos jegyekkel – emiatt nagyra értékelt hozzávaló a hagyományos és modern konyhában egyaránt.
Felhasználás a konyhában
A vad édesköménymag rendkívül sokoldalú:
Adható levesekhez, kenyérhez és friss tésztához;
Kiemeli a savanyúságok, savanyú káposzta és saláták ízét;
Pirítva még intenzívebb lesz – ideális indiai és ázsiai ételekhez;
Kiváló sült húsokhoz, sertés- és vadételekhez és ízletes halakhoz.
Egészben vagy őrölve is mélységet és összetettséget ad az ételeknek.
Természetes hatások
A vad édesköménymag köztudottan emésztést segítő, vízhajtó, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatású. Gyakran használják gyógyteák formájában, amelyek enyhítik a puffadást, és segíthetnek az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek kezelésében.
100% természetes | Kézzel válogatott | Hozzáadott anyagok nélkül
A vad édeskömény mediterrán ízeket és jótékony egészségügyi hatásokat varázsol a konyhádba!
Botanikai név: Foeniculum vulgare