Kambodzsa Kampot régiójából származó vörösbors, visszazárható tasakban.
A dél-kambodzsai Kampot vörösbors-ültetvényeinek eredete az 1800-as évekre nyúlik vissza, igazi virágkorukat azonban az 1950-es és 1960-as években élték. Az ültetvényeket sajnos teljesen elhagyták a Vörös Khmer rezsim idején az 1970-es években. E hanyatlást követően azonban a borsültetvények lassan újjáélednek, és ez a rendkívüli fűszer segíti a világ egyik legszegényebb országának gazdálkodóit abban, hogy békés és gazdaságilag fenntartható jövőt teremtsenek. A bogyókat kézzel, egyenként szedik a tőről, így csak azokat válogatják ki, amelyek teljes érésüket elérve vörössé váltak. A szárítás természetes módon, a napon történik, majd egy rövid sütőben való aszalás követi, hogy a dehidratálás gyorsan befejeződjön, és elkerüljék azt az enzimatikus folyamatot, amely feketévé változtatná a bogyókat. A Kampot vörösbors illata és íze egyedülálló, erőteljes csípősséggel és enyhén eukaliptuszos aromával.
A világ egyik legjobb borsának tartják, igazi különlegesség ínyenceknek és szakértőknek.
Kiváló vörös húsokhoz, kacsamellhez vagy sütőben készült halhoz… de mindig frissen őrölve, közvetlenül tálalás előtt érdemes hozzáadni.