Az aleppo chilipaprika (más néven Halabi paprika) nevét az azonos nevű szíriai városról kapta, ahol évszázadok óta hagyományosan termesztik, de Törökországban is vannak termőterületei, ez a tétel is onnan származik.
A feldolgozás folyamata a betakarítással kezdődik, csak a teljesen érett paprikákat szedik le, majd az első szárítás következik, szigorúan a napon, tíz napon keresztül. Ezután eltávolítják a magokat, sózzák és pelyhekké tördelik. Végül Francesca elvégzi az utolsó szárítási fázist, majd enyhén fűszerezi olajjal, amely fényessé teszi az aleppo chilipaprikát, miközben megőrzi élénk színét és lágy, édes ízét.
Ízletes chili, lágyan csípős, minden ételhez alkalmas, még a legfinomabbak is. Salátákhoz, sajtokhoz és halakhoz nyersen is kiválóan használható. Grillezett halhoz és csirkehúshoz is remekül passzol, azoknak javasoljuk, akik szeretik a visszafogott csípősséget.
SHU: 10.000
Származási hely: Törökország