A prémium olasz extra szűz olívaolaj, a Monocultivar Biancolilla OFJ, Közép-Nyugat-Szicília (Ribera és Caltabellotta) jellegzetes olívafajtájából, a Biancolilla olajbogyóból készül. Október 1–15. között kézzel szüretelik a déli fekvésű, 150–250 méterrel a tengerszint felett elhelyezkedő olajfaligetekben. Ez a növény rendkívül rusztikus és bőtermő, ezért széles körben használják olajkészítésre. Nevét arról kapta, hogy érés során a termése a világos zöldből lilába vált.
Természetes élőhelyén, rendkívül száraz területeken is jól megél, mivel gyökerei mélyen behatolnak a talajba, így képesek elérni a szükséges tápanyagokat.
A Biancolilla, egy ősi olívafajta, amelyből nagyon aromás extraszűz olívaolaj készül. Olaszország egyik legrégebbi és legjobban megőrzött őshonos olajbogyófajtájának tartják.