Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Gyártók
2025.08.05 17:42

Oliveri

Oliveri

 

 

Az Oliveri név az 1920-as évek óta egyet jelent a Piemont legkiválóbb vargányáival. Generációk óta változatlanok azok az alapértékek, amelyek meghatározzák a márka lényegét: szenvedély, szakértelem, megbízhatóság és a természetes ízek iránti mély tisztelet – mindez ma is nap mint nap áthatja munkájukat.

Emilio Oliveri családja vargányák iránti szenvedélyét – „a természet apró mesterműveit”, ahogyan ő nevezi – új szintre emelte.A mai Oliveri egy fiatal, összetartó csapatra épülő vállalkozás, amely mélyen gyökerezik a helyi közösségben, és büszkén támogatja azt kézműves tevékenységével.

Mint sok kis családi vállalkozásnál, itt is igaz, hogy a cég története szorosan összefonódik az alapító életével. Ez különösen igaz Emilio Oliverire, aki olyan családi környezetben nőtt fel, ahol a természet, az erdő és a föld szeretete mindig jelen volt. A történet az 1920-as években kezdődött, amikor nagyapja már ismert volt a Ligur–Piemonti-Appenninek szívében, mint a vargányák gyűjtésének és feldolgozásának szakértője. Később édesapja boltja – a környék legkiválóbb helyi termékeinek kirakata, amely a legrangosabb gasztronómiai útmutatókban is szerepelt – lehetőséget adott Emíliónak, hogy ritka és izgalmas alapanyagok után kutasson, ami egyre mélyebb vágyat ébresztett benne, hogy ő maga is részese legyen ennek a világnak.

Körülbelül húsz évvel ezelőtt Emilio megalapította saját kis kézműves műhelyét. Felesége, Marina csatlakozásával a vállalkozás még inkább megerősítette családi gyökereit, miközben folyamatosan nyitott maradt az innovációra. Műhelyük a gombák és zöldségek tartósítására szakosodott, mindig az őszinte, egyedi ízek megőrzésére törekedve – a személyes ízlés és a kreativitás vezérfonalát követve. Munkájuk alapját a szezonalitás, a gondosan válogatott friss alapanyagok és a rövid ellátási lánc képezik.

A gyártási folyamat teljes mértékben kézzel történik, nagy odafigyeléssel és szakértelemmel
Minden lépést precízen végeznek, hogy az alapanyagok megőrizzék természetes jellemzőiket, miközben mindenben megfelelnek a biztonsági és minőségi előírásoknak. Az Oliveri folyamatosan törekszik az újításra, miközben különös figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fogyasztók egészségére – ezt tükrözi a vállalat bio termelés iránti elkötelezettsége is.

The Oliveri name has been synonymous with the best porcini in Piemonte since the 1920s. For generations, the core values have remained unchanged: passion, expertise, reliability, and a deep respect for flavour continue to be at the heart of their daily work.

Emilio Oliveri took his family's passion for porcini—"little masterpieces of nature” as he calls them—to the next level. Today, Oliveri is a company built on a young, close-knit team, deeply rooted in the local territory they are proud to support through their craft.

It is often the case in small-scale enterprises that the story of the business is intertwined with that of the entrepreneur. This is certainly true for Emilio Oliveri, who grew up in a family environment where a passion for nature, the woods and the land was ever-present. It all began with his grandfather who, back in the 1920s, was already well known in the heart of the Ligurian-Piedmontese Apennines for his work in collecting and processing porcini mushrooms. Later, his father’s shop – a showcase of the finest local produce and featured in the most prestigious gastronomic guides – offered Emilio the opportunity to join him in the search for rare and intriguing ingredients, sparking a growing desire to be part of that world.

Around twenty years ago, Emilio founded a small artisan workshop. With the involvement of his wife Marina, the business has further strengthened its family roots while constantly embracing innovation. Their workshop specialises in producing preserves of mushrooms and vegetables, always in pursuit of genuine, unique flavours, guided by personal taste and creativity. Seasonality, carefully selected fresh ingredients, and a short supply chain form the foundation of their work.

The production process is carried out manually, with great care and professionalism by skilled staff. Every step is performed with meticulous attention, ensuring the raw materials retain as many of their natural characteristics as possible, while fully complying with all safety and quality standards. There is an ongoing drive to innovate, with particular attention to the environment and consumer health – as reflected in the company’s commitment to organic production.