Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
11 900 Ft

Nur Salat - Éva Bezzegh

Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh
Nur Salat - Éva Bezzegh

Bezzegh Éva 12 hónap című könyve német nyelven.

Da haben wir den Salat! Und zwar 12 Monate lang! In knapp 100 Salatrezepten ist für jeden etwas dabei. Bei interessanten Kombinationen,
ausgerichtet an saisonalen und regionalen Produkten, steht der Genuss an erster Stelle. Mit "Nur Salat." lernen wir die Vielfalt an Aromen und Farben kennen, die sich hinter dem simplen Begriff Salat verstecken. Denn Salat muss nicht immer nur grün sein. Die Autorin präsentiert für jeden Monat passende Grundzutaten, welche dann in raffinierten Rezepten kombiniert werden. Dieses Kochbuch ist der optimale Begleiter für eine ausgewogene und gesunde Ernährung.

 

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap címet viselő első receptkönyve az Artbeet kiadó gondozásában.


A kötetet nagy várakozás előzte meg, hiszen amellett, hogy a hazai könyvpiacon nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő minőséget képvisel a kiadvány, tartalmát tekintve hiánypótló. A masszív, 360 oldalas, bő másfél kilós “salátaenciklopédia” ugyanis 12 hónapon át kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre épülő, néhol hagyományos ízeket, néhol meglepő íztársításokat felvonultató vega, húsos, halas, vagy épp tenger gyümölcseivel, netán gabonával gazdagított, közel- illetve távol-keleti, mediterrán, skandináv, stb. saláták világán, a szerző könnyed, mégis közérthető tolmácsolásában.

A letisztult képi világú kötet a közel száz recepthez tartozó formabontó ételfotókon túl a táj változásait is hónapról-hónapra leköveti Magyarország legszebb vidékein járva, a látvány így erősít rá a szezonalitást középpontba helyező tartalomra. A kiadvány egyedi megjelenése a tehetséges, fiatal fotóművész, Török-Bognár Renáta bámulatos képeinek, a neves grafikus, Laki Eszter világszínvonalú munkájának, és Ruzicska Tünde kortárs keramikusművész könyvben szereplő páratlan alkotásainak köszönhető.

11 900 Ft
Részletek

A könyv témája a saláta.


Miért éppen saláta? Mert gyors, mert egyszerű, mert tápláló, mert esztétikus – így minden mai étkezési igényt kielégít. Esetenként még főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb műfaj, ha... Ha kellően el merjük engedni a fantáziánkat.

E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi 8 recepten keresztül kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre alapuló ételek világában. A nyers vagy épp sült, skandináv, mediterrán, közel-, netán távol-keleti zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonasaláták néhol ismerős, máshol meghökkentő íztársításokban kerülnek bemutatásra, mindez az első kötetes szerző, Bezzegh Éva kivételesen könnyed, laza hangvételű, egyben közérthető tolmácsolásában.


A könyv egyszerre szól a fiatal és középkorú, főzni szerető és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlen, de a könnyű ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény egyaránt meghatározó.A könyv egyedisége, hogy majd’ egy éven át készült, nyomon követve, hogyan változik a táj, a természet, és miként tükröződhet ez a tányérjainkon.

Adatok
Szerző
Bezzegh Éva
Kiadó
Artbeet
Megjelenés
2019
Borító
Kemény
Terjedelem (oldal)
320
Nyelv
Német
Csomagajánlatok
Hasonló termékek