La Fiammante
Rólunk – La Fiammante
A La Fiammante egy történelmi olasz brand, mely az 1950-es években indult Nápolyban. Az 1970-es években Don Luigi Franzese élesztette újjá azzal a céllal, hogy megőrizze a hagyományos campaniai ízeket – amik a mediterrán étrend szívét és az olasz konzervipar bölcsőjét képviselik. A márka ma az ICAB (Industria Conserve Alimentari Buccino) zászlóshajója, amely elkötelezett a minőség és a hagyomány iránt.
100% olasz paradicsom
A La Fiammante termékei kizárólag friss, kiváló minőségű olasz paradicsomból készülnek, amelyeket szabadföldön termesztenek a Salerno régióban és a betakarítástól számított néhány órán belül feldolgoznak. A cég rövid ellátási láncon keresztül dolgozik, közvetlenül a gazdáktól vásárolva, biztosítva ezzel a nyomon követhetőséget, a frissességet és a méltányos árakat.
Átláthatóság és nyomon követhetőség
Az átláthatóság a La Fiammante alapértéke. A márka blokklánc-technológiát (VeChain) alkalmaz, hogy teljes körű nyomon követhetőséget biztosítson a termékek számára – a vetőmagtól egészen a polcig. A címkén található QR-kód beolvasásával a vásárlók ellenőrzött adatokat kapnak a paradicsom eredetéről, termesztési és feldolgozási módjáról.
Társadalmi felelősségvállalás
A La Fiammante etikus mezőgazdasági gyakorlatokat támogat:
- előre rögzített méltányos árat biztosít a gazdáknak
- előfinanszírozással (20%-os mértékben) segíti a termelés tervezését;
- gépesített betakarítást támogat az illegális munkavégzés visszaszorítása érdekében;
- csak jogszerűen foglalkoztatott munkavállalókkal dolgozik, tiszteletben tartva a munka méltóságát.
Környezetvédelem és fenntarthatóság
A La Fiammante elkötelezett a környezetvédelem mellett:
- víztakarékos technológiák alkalmazása, vegyszerhasználat csökkentése (akár 70%-kal);
- vetésforgó és lehetőség szerint ökológiai gazdálkodás;
- napelemes rendszer, amely az energiaigény több mint 60%-át fedezi;
- körforgásos hulladékhasznosítás: komposzt, biogáz, bioépítőanyag és állati takarmány előállítása a termelési melléktermékekből.
Hitelesség és értékek
A Franzese család és a La Fiammante csapata őszinte, értékalapú kommunikációt folytat és mélyen elkötelezett az autentikus olasz gasztronómia iránt. A La Fiammante nemcsak az ízeket, hanem a hagyományokat, az emberi méltóságot és a gondos odafigyelést is megőrzi – a vetőmagtól a fogyasztó asztaláig.
About La Fiammante
La Fiammante is a historic Italian brand with roots dating back to the 1950s in Naples. Revitalised in the 1970s by Don Luigi Franzese, the company is dedicated to preserving the authentic flavours of Campania – the heartland of the Mediterranean diet and Italy’s canning tradition. Today, La Fiammante stands as the flagship brand of ICAB (Industria Conserve Alimentari Buccino), known for excellence in quality and tradition.
100% Italian Tomatoes
All La Fiammante products are made exclusively from fresh, high-quality Italian tomatoes, grown in open fields in the Salerno region and processed within hours of harvest. The company works through a short supply chain, sourcing directly from farmers and eliminating intermediaries. This ensures traceability, freshness, and fair pricing for growers.
Commitment to Transparency
Transparency is at the heart of La Fiammante's philosophy. The brand uses blockchain technology (VeChain) to provide full traceability of each product, from seed to shelf. Consumers can scan a QR code on the label to access verified information about the origin, cultivation methods, and processing of the tomatoes.
Social Responsibility
La Fiammante promotes ethical farming practices by:
- guaranteeing fair, pre-agreed pricing to farmers;
- providing financial advances (up to 20%) to support crop planning and sustainability;
- encouraging mechanised harvesting to combat illegal labour practices;
- ensuring that all labour is fairly contracted and regulated, respecting workers’ dignity.
Environmental Sustainability
La Fiammante is a leader in eco-conscious production:
- promotes water-saving techniques and reduced pesticide use (up to -70%);
- practices crop rotation and organic farming where possible;
- uses solar energy, generating over 60% of its energy needs from a photovoltaic system;
- follows circular economy principles, recycling production waste into compost, bioenergy, and building materials.
Authenticity & Values
The Franzese family and La Fiammante team are deeply committed to honest, transparent communication and to upholding the values of authentic Italian food culture. From small family kitchens in Naples to homes around the world, La Fiammante preserves not only flavour – but tradition, dignity, and care at every step of the journey.