Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Buono Cavatelli, 500g

Classic cavatelli from Puglia and Molise, one of the oldest pasta types, are traditionally made by rolling pasta dough into long ropes or snakes and then cutting them into pieces 5cms in length. The cavatelli are then formed by pressing the three middle fingers of one hand into each piece of dough to create a cavity. However, in some parts of Southern Italy, cavatelli are made shorter using only the index and middle finger or only the index finger. In some places, people make them even longer by doubling the length of the piece of pasta to about 10 centimeters. They then use the 3 middle fingers of both hands.

Ingredients: durum wheat, water

Cooking time (al dente): 12 min

1 500 Ft
Unit price: 3 000 Ft/kg
Out of stock
Details

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Info
Manufacturer
Zaccagni
Package
500g
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Abruzzo
Group size
Speciális
Flour
Durum
Cooking time (min.)
14
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1496 kJ / 353 kcal / 100g
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.3
Total Carbonhydrates
70
- of which sugar
2.5
Fiber (g/100g)
3.5
Proteins
14
Salt
0.002
Manufacturer
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3.5
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products