Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gyártók

Delfino Battista

2022.08.01 14:25
Delfino Battista

(English below)

 

HU

Sok történész számára a Cetara név a tonhalhalászat szimbóluma. A múltban ennek a furcsa, festői falunak a halászai tonhalat fogtak a "citarie" nevű horgászcipőjükben. A Cetara halászflotta az egyik legaktívabb a Földközi-tengeren, és életben tartja a tonhalhalászat- és tartósítás hagyományát. A fogás nagy részét kis kézműves laboratóriumokban, hagyományos módszerekkel kézzel dolgozzák fel. Egyenesen a tengerből csíkozzák és szeletelik. Ez megőrzi a hal teljes ízét és minőségét.

Közvetlenül a második világháború után Pasquale Battista nyitott egy kis élelmiszer-laboratóriumot, ahol az 1990-es évekig nagy szenvedéllyel dolgozott, főként a szardella tartósításával. A hagyomány a tengerparti falu Cetara, és a szardellatartósítás között az ókorig nyúlik vissza, és még mindig erős Pasquale Battista gyermekeinek köszönhetően, akik folytatták a szardellakonzerválás hagyományát, ugyanazt a családi receptet használva.

 

Modern, jól felszerelt laboratóriumukban a termékeik feldolgozása hagyományos szakértelemmel történik: az alapanyagok kiválasztása, a termékellenőrzés, átalakítása és előkészítése szigorúan ellenőrzött körülmények között, a hatályos élelmiszer-előírásoknak megfelelően történik. Semmi sem változott az idő elteltével, és a bizonyíték a termékeik ízében van.

Lelkesedés és az elhivatottság jellemzi a családot. Minden Delfino Battista termék vegyszer- és adalékanyagmentes, így a minőség és az íz sértetlen marad. A cég garantálja vásárlóinak az eredeti termékeket, természetes alapanyagokat és hagyományos kidolgozást. Mindez egészséges, kiegyensúlyozott étrendet eredményezve. Arra is felhívják a figyelmet, hogy nem csak a feldolgozás történik kézzel, hanem a termékek csomagolása is.

ENG

For many historians the name Cetara is the symbol of tuna fishing. In the past, fishermen of this quaint, picturesque village used to catch tuna in their fishing boots called "citarie".
The Cetara fishing fleet is one of the most active in the Mediterranean and keeps the tuna fishing and preservation tradition alive. Most of the catch is processed by hand in small artisan laboratories using traditional methods.
Straight from the sea is stramed and sliced.This preserve the full flavor and quality of the fish.

Just after the Second World War, Pasquale Battista opened a small food laboratory where he worked with passion and pride up to the 1990s, mainly preserving anchovies. The traditional link between the seaside village of Cetara and preserving anchovies dates back to Ancient Times and is still going strong thanks to Pasquale Battista's children who carry on the tradition of preserving anchovies, using the same family recipe.


In their modern, well equipped laboratory the processing of our products is carried out with traditional expertise: the selection of raw materials ,product control transformation and preparation are all carried out under strictly controlled conditions in conformity with the food regulations in force. Nothing has changed and the proof is in the taste.

Enthusiasm and dedication are typical qualities of the family. All Delfino Battista products are chemical and additive free, ,so that quality and flavour are kept intact. Nothing has changed over the years. Our firm guarantees its customers genuine products, natural ingredients and traditional workmanship. All this makes for a healthy balanced diet. Please note that processing is done by hand and the products are even packaged by hand.