A hagyományos recept szerint előállított dzsemek kizárólag a legjobb minőségű olasz gyümölcsöket tartalmazzák, amelyeket a megfelelő érési ponton szüretelnek és nem adnak hozzá semmilyen tartósítószert.
Főzés közben apró narancshéj darabokkal is dúsítják, ezek adják a különlegesen finom, jól felismerhető keserűnarancs ízt.
Az aroma titka az, hogy az Agrimontana kizárólag a Mauritiusi-szigeteki nádcukrot használja, így a természetes zselatin megfelelő mértékű, ami ízesebb, mint a házi lekvárok, de adalék nélkül. Tisztán csak a gyümölcs színe és íze van bennük.
Mihez ajánljuk?
Kenhető, finom reggelire és uzsonnára, sütemények (például kakaós piskóta töltelékének) és torták töltésére, valamint joghurtos és kanalas desszertek tarkításához, friss vagy érlelt sajtokhoz, de akár kísérőnek a karácsonyi panettonéhez vagy a húsvéti colomba-hoz is!