A lágy Amaretto a régi, hagyományos receptúra tiszteletben tartásával készül, a legmagasabb minőségű termék, melyet a gondos és alapos alapanyag-válogatás garantál (és teljesen gluténmentes).
Az ízletes péksütemény elkészítéséhez kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel: a legjobb mandulát, sárgabarackmagot, tojásfehérjét (szabadtartású tyúkok tojásaiból) és cukrot - a 2005. július 22-i miniszteri rendelet előírásainak maradéktalan betartásával, amely a legismertebb olasz különlegességeket védi.
Ez a lágy Amaretto egy kifinomult és gondos gyártási folyamat eredménye, amely megőrzi a termék a minőségének, eredetiségének és illatának egyedi jellemzőit. A gyúrástól kezdve, majd amikor a tésztát kis adagokban a tepsire helyezik, az Amaretto egyenkénti becsomagolásáig minden óvatos lépés hozzájárul ahhoz, hogy ez a kis, hagyományos, kissé lapított, kerek formával rendelkező, cukorszórással borított sütemény ellenállhatatlan élvezet legyen, amelynek csodálatos illata sütés közben felszabadul. Az Amaretto di Sassello középen kifejezetten lágy, jellegzetes, enyhén kesernyés ízzel.