Savoya hercegei 1720 és 1860 között Szardínia szigetét is birtokolták, így honosodott meg itt is a piskótakészítés hagyománya. A Koromé savoiardija a sziget hagyományos receptje szerint készül, friss tojás, liszt és cukor felhasználásával. Könnyű és ízletes, kiváló alap desszertek elkészítéséhez, mint például a klasszikus tiramisu vagy annak frissebb, gyümölcsös változata.
A szardíniai piskótát, más néven pistoccust vagy pistoccheddust a sziget hagyományai szerint kávéhoz kínálták, nem véletlenül hívják pistoccus de caffei-nek is.
A savoiardo sardo elkészítéséhez cask a legszükségesebb összetevőket használják: lisztet, tojást és cukrot. A recept maga is egyszerű és generációról-generációra öröklődik a szárd családok között. Olaszország többi részének piskótáihoz képest a szardíniai változat puhább, kevésbé szabályos alakú és valamivel nagyobb méretű.