◊  DECEMBERBEN KARÁCSONY ELŐTT SZOMBATONKÉNT IS NYITVA VAGYUNK 10 ÉS 14 ÓRA KÖZÖTT!  ◊ 

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
11 900 Ft

12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány

12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány
12 hónap - Bezzegh Éva, dedikált példány

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap címet viselő első receptkönyve az Artbeet kiadó gondozásában.


A kötetet nagy várakozás előzte meg, hiszen amellett, hogy a hazai könyvpiacon nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő minőséget képvisel a kiadvány, tartalmát tekintve hiánypótló. A masszív, 360 oldalas, bő másfél kilós “salátaenciklopédia” ugyanis 12 hónapon át kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre épülő, néhol hagyományos ízeket, néhol meglepő íztársításokat felvonultató vega, húsos, halas, vagy épp tenger gyümölcseivel, netán gabonával gazdagított, közel- illetve távol-keleti, mediterrán, skandináv, stb. saláták világán, a szerző könnyed, mégis közérthető tolmácsolásában.

A letisztult képi világú kötet a közel száz recepthez tartozó formabontó ételfotókon túl a táj változásait is hónapról-hónapra leköveti Magyarország legszebb vidékein járva, a látvány így erősít rá a szezonalitást középpontba helyező tartalomra. A kiadvány egyedi megjelenése a tehetséges, fiatal fotóművész, Török-Bognár Renáta bámulatos képeinek, a neves grafikus, Laki Eszter világszínvonalú munkájának, és Ruzicska Tünde kortárs keramikusművész könyvben szereplő páratlan alkotásainak köszönhető.

11 900 Ft
Részletek

A könyv témája a saláta.


Miért éppen saláta? Mert gyors, mert egyszerű, mert tápláló, mert esztétikus – így minden mai étkezési igényt kielégít. Esetenként még főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb műfaj, ha... Ha kellően el merjük engedni a fantáziánkat.

E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi 8 recepten keresztül kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre alapuló ételek világában. A nyers vagy épp sült, skandináv, mediterrán, közel-, netán távol-keleti zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonasaláták néhol ismerős, máshol meghökkentő íztársításokban kerülnek bemutatásra, mindez az első kötetes szerző, Bezzegh Éva kivételesen könnyed, laza hangvételű, egyben közérthető tolmácsolásában.


A könyv egyszerre szól a fiatal és középkorú, főzni szerető és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlen, de a könnyű ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény egyaránt meghatározó.A könyv egyedisége, hogy majd’ egy éven át készült, nyomon követve, hogyan változik a táj, a természet, és miként tükröződhet ez a tányérjainkon.

Adatok
Szerző
Bezzegh Éva
Kiadó
Artbeet
Megjelenés
2017 november
Borító
Kemény, félvászon
Terjedelem (oldal)
360
Nyelv
Magyar
Hasonló termékek