A legjobb tészta pestóhoz!
A trofie egy rövid csavart tészta az északnyugat-olaszországi Liguria régióból, minden bizonnyal a Genova melletti Recco nevű város találmánya. Kicsi és csavart tésztadarabok, hegyes végekkel, melyek vastagabbak a közepükön. A legenda szerint a régió asszonyai a part mentén ültek a tésztadarabokat sodorva, miközben várták, hogy a férjeik hazatérjenek a halászatból. A trofie valószínűleg az első számú választás a pesto számára, mert a szósz bejut a barázdákba, biztosítva, hogy minden falat valóban ízes legyen. Valójában ez a tészta ugyanabból a régióból származik, mint a Genova-i bazsalikomos pesto, amely az összes pesto szósz közül a legismertebb. A trofiét azonban nem csak pestóval fogyasztják, az egyik leghagyományosabb mártás burgonyát, zöldbabot és pestót tartalmaz. A tésztát ugyanabban a vízben forralják, mint a burgonyát és a zöldbabot és a pestót közvetlenül tálalás előtt adják hozzá. Paradicsom alapú szószokkal, tejszínes szószokkal, tenger gyümölcseivel és különféle vegetáriánus mártásokkal is fogyasztják.
A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.