Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Trofie, 500g
Zaccagni Trofie, 500g
1 500 Ft

Zaccagni Trofie, 500g

Zaccagni Trofie, 500g
Zaccagni Trofie, 500g
Zaccagni Trofie, 500g

A legjobb tészta pestóhoz!

A trofie egy rövid csavart tészta az északnyugat-olaszországi Liguria régióból, minden bizonnyal a Genova melletti Recco nevű város találmánya. Kicsi és csavart tésztadarabok, hegyes végekkel, melyek vastagabbak a közepükön. A legenda szerint a régió asszonyai a part mentén ültek a tésztadarabokat sodorva, miközben várták, hogy a férjeik hazatérjenek a halászatból. A trofie valószínűleg az első számú választás a pesto számára, mert a szósz bejut a barázdákba, biztosítva, hogy minden falat valóban ízes legyen. Valójában ez a tészta ugyanabból a régióból származik, mint a Genova-i bazsalikomos pesto, amely az összes pesto szósz közül a legismertebb. A trofiét azonban nem csak pestóval fogyasztják, az egyik leghagyományosabb mártás burgonyát, zöldbabot és pestót tartalmaz. A tésztát ugyanabban a vízben forralják, mint a burgonyát és a zöldbabot és a pestót közvetlenül tálalás előtt adják hozzá. Paradicsom alapú szószokkal, tejszínes szószokkal, tenger gyümölcseivel és különféle vegetáriánus mártásokkal is fogyasztják.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
11
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek