◊  DECEMBERBEN KARÁCSONY ELŐTT SZOMBATONKÉNT IS NYITVA VAGYUNK 10 ÉS 14 ÓRA KÖZÖTT!  ◊ 

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Sedani, 500g

Zaccagni Sedani, 500g
Zaccagni Sedani, 500g
Zaccagni Sedani, 500g

Az olasz „sedani” a zeller többes száma és ha alaposan szemügyre vesszük ezt a rövid csőformájú tésztát, akkor bizton láthatjuk a hasonlóságot. Nápolyban eredetileg sima felületű változatban készítették és kezdetben „elefántfogaknak” nevezték ezt a tésztát, ám a vékony barázdák hozzáadása után az emberek felfedezték a hasonlóságot a zellerszárral és elkezdték „sedaninak” nevezni. Jól passzol nehezebb szószokkal, például hús- és gombamártással, vagy kolbásszal, de kiválóan alkalmas tepsiben sült tésztaételekhez vagy egyszerű paradicsomos-bazsalikomos mártással is. A sedani rigati egyik legnépszerűbb felhasználási módja a tésztasaláta.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek