Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Zaccagni Pennoni Rigati, 500g

Zaccagni Pennoni Rigati, 500g
Zaccagni Pennoni Rigati, 500g
Zaccagni Pennoni Rigati, 500g

A Pennoni Rigati a klasszikus Penne nagyobb változata, és méretének köszönhetően rengeteg szószt tud felvenni. Olaszul a "penne" kifejezés a libatollra utal, amellyel régen írtak és átlósan vágták, hogy nagyon vékony hegyet kapjon. A tésztacsőből kinyomott forma lehet sima vagy barázdált, változó hosszúságú és tipikusan átlósan vágott. A Pennoni Rigati kiválóan alkalmas sütőben sült tésztaételek készítéséhez és különösen jó zöldséges húsmártásokkal vagy pestóval.

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
12
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek